avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie in Concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie in Concediu medical

Buna ziua , in urma unor circumstanțe anormale , amenințări, injurii și agresiuni fizice , am fost forțat să îmi dau demisia la zi de la locul de munca.

Știu căile de atac , din păcate natura persoanei agresoare , chiar daca au existat și doi martori, mă face să mă tem pentru familia mea dacă îl acționez in instanță.

Intamplarea sau norocul a fost că demisia scrisă pe data de 06.05 sa fie intocmita cu data de 07.05 . Datorita unor complicații medicale apărute în data de 06.05 , am obținut CM din aceasta data , deci teoretic înainte cu o zi de data intrării în vigoare a demisiei.

Întrebarea mea este , acel CM mai are vreo valabilitate sau a încetat contractul de munca conform demisiei in data de 07.05 ?

Mulțumesc,
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Mai 2021
Diabolique90, utilizator
Cel mai recent răspuns: Diabolique90 , utilizator 07:25, 10 Mai 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit legislatiei muncii nu exista "demisie la zi "... demisia poate fi cu sau fara preaviz.

Contractul individual de munca se suspenda de drept pe durata concediului pentru incapacitate temporara de munca.

In cazul suspendarii contractului individual de munca, se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.
Mulțumesc frumos pentru răspuns.
Ultima modificare: Luni, 10 Mai 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical folette folette Un angajat mi-a adus concediu medical de pe data de 15 octombrie pana pe 25 octombrie 2012. eu am voie sa il dau afara in aceasta perioada, avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Cim suspendat demisie acuta acuta Buna ziua. Va adresez urmatoarea intrebare: Am un salariat ca are concediu medical pana in data de 30.092012. Astazi 20.09.2012 s-a prezentat cu o cerere ... (vezi toată discuția)
Demisie 2010 anicoleta anicoleta Buna ziua, Daca o persona este in concediu medical si doreste sa-si depuna demisia cu incetarea imediata a contractului de munca ce articol trebuie sa invoce ... (vezi toată discuția)