avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Ma puteti ajuta va rog cu un sfat ,as vrea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Ma puteti ajuta va rog cu un sfat ,as vrea consultanta ...

Buna ziua,
Ma puteti ajuta va rog cu un sfat ,as vrea consultanta in legislatia muncii
Sotul meu a primit informare verbala ca va primi decizie de disonibilizare de la tremocentrala de unde lucreaza si sa ia o decizie daca se transfera sau intra in somaj ,sa aleaga ce vrea sa faca mai departe
A depus o solicitare catre conducere in care a cerut sa i se spuna dupa ce criterii a fost ales doar el dintre toti colegii lui
Azi a fost chemat la director si i -au spus pt ca el e cel mai in varsta dintre toti adica 55 de ani si l-au informat in scris ca va fi detasat catre alta termocentrala in baza unei hotarari nr..41/11.05.2021
AZI suntem in 12.05.2021
Precizez ca are sotul meu experienta in munca ,are clas 29 de slarizare ,are si scoala de maistru dar are colegi mai tineri care se puteau disponibiliza sau transfera pt ca din toti de acolo doar el a fost primit informare ca va primi decizie de detasare
Au voie sa faca acest lucru,ieri a fos hotararea,nu i au pus la dispozitie ce contine hotararea,
Va rog imi puteti oferi consultanta ,?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:51, 13 Mai 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista in legislatie criterii de departajare a salariatilor care urmeaza sa fie detasati.

Detasarea este o decizie unilaterala a angajatorului . Potrivit art.46 alin.3 C.mun., salariatul poate refuza detasarea dispusa de angajatorul sau numai în mod exceptional si pentru motive personale temeinice.

Având în vedere că în Codul muncii nu sunt stabilite motivele pentru care salariatul poate refuza detaşarea, se poate aprecia că vor fi aplicabile prin analogie dispoziţiile altor acte normative care prevada asa ceva.
Buna ziua,
Ne puteti ajuta va rog cu consultanta ,am inteles ca ar fi indicat de facut ceva inainte de a veni decizia de transfer
Un nr de telefon unde va putem contacta daca se poate va rog frumos
Va multumesc anticipat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este vorba despre transfer .. acesta opereaza numai in sectorul bugetar
Despre detasare ,da,nu despre transfer,dar chiar si asa ,se poate face ceva ?
Potrivit art.46 alin.3 C.mun., salariatul poate refuza detasarea dispusa de angajatorul sau numai în mod exceptional si pentru motive personale temeinice.

Alte discuții în legătură

Diurne tibiparfeni tibiparfeni Lucrez la o firma de constructi si ne trimite in deplasari in diferite localitati din Rominia si ne da diurna 8lei pe zi din acesti bani trebuie sa ne hranim ... (vezi toată discuția)
Schimbarea locului de munca de la o firma la alta firma a aceluiasi patron,ce sanse sant sa putem refuza detasarea avand in vedere ca am un minor in intretinere ,multumesc . Maruntelul Maruntelul Magazinele X transfera angajatii catre Y pana la reamenajarea magazinelor X si transformarea lor in magazine Y. Ce drepturi au angajatii ? Editat denumire ... (vezi toată discuția)
Poate un angajator sa transfere un angajat fara acordul lui de ... Simona radu Simona radu Poate un angajator sa transfere un angajat fara acordul lui de la o structură la o altă structură? (vezi toată discuția)