avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare persoana cu dizabilitati
Discuție deschisă în Executare silită

Executare persoana cu dizabilitati

Buna ziua,
Cunosc o familie sarmana au o situatie financiara rea. Copilul lor tanar de 19 ani a plecat la studii si sa munceasca in strainatate. L-au adus in tara ca a avut niste probleme afara are niste probleme psihice. La intorcere a fost internat la psihiatrie. Doctorii au cerut sa plateasca taxa de 200 lei lunar CAS la finante ANAF. Au platit 3 luni apoi nu au mai platit. Recent a venit hartie de la anaf pe numele copilului sa achite inca 600 lei CAS pe 1 an. Au facut cum s-au priceput o anulare in instanta a executarii silite.
Puteti sa le dati niste sfaturi ce legi sa invoce in apararea lor?
Copilul dupa ce a iesit din spital a stat aprox 6 zile s-au facut demersuri pentru certificat de handicap pe care l-au optinut peste vreo 3- 6 luni ca dureaza la comisie etc. Acum certificatul de handicap ii asigura o subventie de vreo 300 lei pe luna si plata asigurarii CAS. Deci la o persoana care are dreptul la CAS finantele ANAF cer executare silita si cer 600 lei pe care parintii si copilul nu vor sa le platesca pentru ca nu e legal sa ceri la o persoana cu dizabilitati si cu situatie financiara grea sa achite CAS. Ce parere aveti ce legi poate invoca in apararea lui ?

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere pe viata LDMUNTEANU LDMUNTEANU Buna ziua, as dori sa stiu daca in cazul unui tanar major cu diagnostic de parapareza spastica, (in cazul lui sunt afectate doar picioarele dar poate ... (vezi toată discuția)
Persoana fara venit, spitalizat acum gustone gustone Cum pot optine adeverinta de la asigurari de sanatate ,daca sant fara venit de peste 5 ani,multumesc. (vezi toată discuția)
Alocatie plasament VeronicaSt VeronicaSt Buna dimineata, Pentru copiii aflati in plasament care au implinit varsta de 18 ani, si au grad de handicap care este alocatia de plasament 600 lei sau 900 ... (vezi toată discuția)