avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună seara. S-a schimbat legea? Mamele pot sta în ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună seara. S-a schimbat legea? Mamele pot sta în concediu ...

Bună seara. S-a schimbat legea? Mamele pot sta în concediu de creștere a copilului pana la 2 ani și 11 luni? Sau nu am înțeles bine? Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:36, 7 Iunie 2021
Durata CCC este de 2 ani , respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap.
Va mulțumesc pt răspuns. Atunci înseamnă că am înțeles greșit
Bună ziua! Am o nelămurire dacă ma puteți ajuta.legea în cea ce privește stimulentul de inserție s-a schimbat? Mamele pot rămâne acasă pana copilul împlinește 2 ani și dacă rămâne și merge la servici când acesta a împlinit 2 ani poate beneficia de stimulent? Mulțumesc anticipat
OUG nr. 26 din 7 aprilie 2021 a modificat și completat Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor,. AstfeL

art.7
...
(2) Persoanele care au finalizat concediul pentru creșterea copiilor și obțin venituri supuse impozitului potrivit art. 3 alin. (1) beneficiază de stimulentul de inserție în cuantumul prevăzut la alin. (1) lit. b) după împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu dizabilități până la împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani, respectiv 4 ani în cazul copilului cu dizabilități. Acest stimulent de inserție se acordă inclusiv persoanelor prevăzute la alin. (1).
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de inserție. 2silvi 2silvi Bună ziua! Vă rog să mă ajutați cu o lămurire legata de stimulentul de inserție. Sunt in concediu de creștere copil și după noile reglementări am ... (vezi toată discuția)
Noile prevederi legate de stimulentul de inserție - cel de 650 ... suciu_diana suciu_diana Noile prevederi legate de stimulentul de inserție - cel de 650 de lei se mai acordă până copilul face 3 ani, respectiv 4 ani in cazul celui cu handicap, ... (vezi toată discuția)
Concediul de crestere copil de o luna allinaa allinaa Buna seara! In cazul in care tatal nu indeplineste conditiile de acordare a indemnizatiei de crestere a copilului, mama poate ramane in concediu de crestere ... (vezi toată discuția)