avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1365 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inchidere descoperit cont la expirare termen
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inchidere descoperit cont la expirare termen

Va rog sa ma ajutati cu doua inregistrari contabile.
1. Am preluat o firma care nu si-a scos extrasul de cont bancar de 5 ani de zile. Acum in sfarsit l-a scos. Pe extrasul de cont apare sold negativ pentru ca avea o descoperire de cont -150lei). Dar la finalul extrasului apare o nota a bancii "inregistrare expirare descoperit cont automat" in valoare de 150 lei cu plus pe credit, deci la final soldul contului este zero. Cum inregistrez aceasta nota in contabilitate? 5121=?
2. La finalul extrasului am asa:
-fonduri proprii 0
-limita de credit 0
-total sume datorate 1003 lei
Deci soldul contului este pe 0 dar are totusi de plata 1003 lei. Cum inregistrez acesti 1003 lei? Ce nota contabila? E suficient extrasul? sau mai am nevoie de vre-un document din partea bancii?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Mai 2021
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Taxa gestionare cont aura.radulescu aura.radulescu Buna seara! Am cont curent pe firma in care nu am mai incasat nimic de 2 luni (sold 0) , dar sunt datoare bancii 15 lei pentru gestionare cont curent pe ... (vezi toată discuția)
Bilant eveevelina eveevelina buna seara, va rog mult ajutati-ma si pe mine in urmatoarea problema: la dec 2009 am sold creditor 5121 si am si o suma in 581. la pozitia IV din F10 din ... (vezi toată discuția)
Linie de credit luciapap luciapap Buna ziua,am cateva problema iar daca ma ve-ti ajuta va voi fi recunoscator. 1.am un contract de linie de credit la B-ca Transilvania din 01.06.10,acest ... (vezi toată discuția)