avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Magazinele de cartier pot tine deschis non stop dupa ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Magazinele de cartier pot tine deschis non stop dupa 15 mai 2021?

Buna ziua,
Am un magazin alimentar de cartier si de pe 15mai 2021 am redeschis la vechiul program adica non stop , azi noapte a venit politia si mi a dat amenda ca nu am voie sa tin deschis dupa orele 24:00. Va rog sa imi spuneti daca e legal sa tin deschis magazinul deschis non stop sau trebuie sa il inchid la orele 24:00 ??
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Mai 2021
george-neagu, moderator
este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului
și
în intervalul orar 5,00-24,00

si in mai care altul ?
si suntem siguri ca nu se refera acest art doar la cafenele si restaurante?
Ultima modificare: Luni, 24 Mai 2021
gi-jane2, moderator
Poate ca exprimarea e usor nefericita, dar conjunctia "și" are rol in acea fraza de operator logic ȘI , adica este permisa acea activitate economica daca A ȘI B, unde
A= nu se depaseste capacitatea maxima de 50%
B= intervalul orar este 5-24
Activitatea este permisa daca se indeplinesc simultan ambele conditii.
Oricare dintre cele doua conditii este incalcata rezulta ca activitatea operatorului economica e sanctionabila contraventional.
[ link extern ]

Stim ca nu se refera doar la restaurante si cafenele, pentru ca este subliniat la pct. 3 :
3. măsurile prevăzute la pct. 1, 2, 2^1 și 2^2 se aplică și operatorilor economici care desfășoară activități în spațiile publice închise care au un acoperiș, plafon sau tavan și care sunt delimitate de cel puțin 2 pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent;
Ultima modificare: Luni, 24 Mai 2021
latka, moderator
Da , dar in articol 1 se detaliaza toate tipurile de spatii. Spatii publice, spatii comerciale, piete, etc. Aici scrie doar spatii publice. Intrebarea mea este : care este diferenta intre spatiu public si spatiu comercial ??
In care articol 1 si de unde ?
In masurile pentru diminuarea impactului de risc (anexa 3) la art. 1 nu scrie asa ceva.
[ link extern ]
Dati exact sursa pe care o comentati.

V-am explicat clar (si nu numai eu) , in mesajele anterioare ca asimilarea magazinului dvs. la masurile decise la art. 6 pct.1 din anexa 3 sunt facute la pct. 3.
Iar regula este clara, dupa ora 24 sunteti in culpa.
Articolul 6
În condițiile art. 5 alin. (3) lit. f) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare, se stabilesc următoarele măsuri:
1. activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 5,00-24,00, în județele/localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și este interzisă la depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori;
(la 14-05-2021, Punctul 1. din Articolul 6 a fost modificat de Punctul 8, ARTICOLUL UNIC din HOTĂRÂREA nr. 550 din 14 mai 2021, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 506 din 14 mai 2021 )
..................
3. măsurile prevăzute la pct. 1, 2, 2^1 și 2^2 se aplică și operatorilor economici care desfășoară activități în spațiile publice închise care au un acoperiș, plafon sau tavan și care sunt delimitate de cel puțin 2 pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent;


Daca nu sunteti de acord mergeti in instanta prin depunerea unei plingeri contraventionale impotriva acelui PV de contraventie. Acolo se va decide cine are dreptate.

Publicul are acces in spatiul dvs., deci este un spatiu public comercial.
Ultima modificare: Luni, 24 Mai 2021
latka, moderator
In articolul 1 di HG 550 unde face referire la purtatul mastii de protectie detaliaza toate spatiile unde trebuie purtata masca (spatii publice, spatii comerciale, piete, targuri, etc.). La articolul 10 din HG 550 se spune numai despre spatii publice inchise nu zice de spatii comerciale . Eu asta intreb , e vreo diferenta intre spatiu public inchis si spatiu comercial ?
Referitor la art 8 si 9 se specifica clar de TIPUL RESTAURANTELOR SI CAFENELELOR nu si de magazine alimentare .

Alte discuții în legătură

Buna ziua! tinand cont de decizia luata aseara conform careia ... Dede88 Dede88 Buna ziua! Tinand cont de decizia luata aseara conform careia doar cei vaccinati cu doza completa au voie sa participe la evenimente private... Voiam sa intreb ... (vezi toată discuția)
Calcul ora deces matrix73 matrix73 La ora 8,55 temperatura intercostala era de 21,5 grade celsius la o temperatura a mediului de 15 grade, iar in orele anterioare temperatura mediului a fost de ... (vezi toată discuția)