avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Conform legii nr. 196/2018 privind ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Conform legii nr. 196/2018 privind înființarea, ...

Buna ziua,

Conform legii nr. 196/2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor, la art. 20 alin (1) si art.20 alin (2) Asociatia de locatari este obligata sa detina un cont bancar si sa afiseze datele acestui cont la avizier, astfel ca proprietarii sa poata face plata cheltuielilor si prin transfer bancar.

Am cerut Asociatiei de proprietari sa ne comunice datele contului si ni s-a transmis ca citez: "asociatia mai sus mentionata nu are cont deschis la nici o banca , motivul fiind datoriile locatarilor catre terti."

Este posibil ca asociatia sa functioneze fara sa detina un cont bancar?

Multumim,
C.

Cel mai recent răspuns: maiadorina , utilizator 11:24, 11 Septembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ntru si eu ca musca in lapte , . daca facem reclamatii la primarie ca asociatia de proprietari nu are deschis cont bancar spuneti ca va primi amenda iar aceasta nu este mica , Dar stau si ma intreb oare aceasta amenda nu va fi achitata tot de membrii asociatiei ;? Atatea smecherii se fac la asociatiile de proprietari si nu ai sprijin in a face reclamatii si a face lumina . Cred ca presedintii de asociatii cotizeaza din cand in cand la sefii din primarie , altfel nu se explica cum de nu i-au masurile legale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

este obligatoriu ca o asociatie de proprietari sa detina cel putin un cont bancar ? justitiara17 justitiara17 Buna ziua, Va adresez urmatoarele intrebari la care va rog respectuos sa imi raspundeti: 1) O asociatie de proprietari este OBLIGATA sa detina cel putin un ... (vezi toată discuția)
Contabila asociatiei de prop spune ca nu poate face platile din ... AdrianaMorosan AdrianaMorosan Contabila Asociatiei de Prop spune ca nu poate face platile din cont si face majoritatea (facturi, salarii, chelt gospodaresti..) cash prin casierie. Cum ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari FloryLory FloryLory Buna ziua, Asociatia de proprietari din blocul in care locuiesc nu are cont bancar in care sa se poata achita facturile de intretinere. Exista ... (vezi toată discuția)