avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Sunt angajata pe post de casier la un carp ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Sunt angajata pe post de casier la un carp si salariul ...

Buna ziua! Sunt angajata pe post de casier la un carp si salariul meu difera ,adica este mai mic cu mult fata de al colegelor mele cu toate ca prestam aceeasi munca.Motivul este ca ele sunt mai vechi.Este corect si legal acest lucru pt ca vreau sa cer o marire de salariu sa fie la fel ca al lor py ca desfasuram aceeasi munca
(2) Principiul egalității între cetățeni, al excluderii privilegiilor și discriminării sunt garantate în special în exercitarea următoarelor drepturi:
(i) dreptul la muncă, la libera alegere a ocupației, la condiții de muncă echitabile și satisfăcătoare, la protecția împotriva șomajului, la un salariu egal pentru muncă egală, la o remunerație echitabilă și satisfăcătoare;
ordonanta 137
Ultima modificare: Miercuri, 16 Iunie 2021
Raluca38, utilizator
Folositi un pic logica.Nu aveti dreptate.Un bucatar cu 10 ani experienta o sa primeasca un salariu ,un bucatar fara experienta o sa primeasca un salariu mult mai mic.Logic,nu?
Ultima modificare: Miercuri, 16 Iunie 2021
nicunicolae10, utilizator
Totul depinde de angajator ... sectorul privat nu are o legislație bine definita.
Este vb de negocierea dv. directa. Puteti invoca si faptul ca prestati munca egala in raport cu celelalte colege (nefiind importanta vechimea, decat daca se beneficiaza de spor de vechime, ceea ce nu e cazul dupa cum dv. ati spus). Treaba e simpla. Ii tranmsiteti ca este cazul ca salariul dv. sa fie negociat in sensul maririi pe aspectele cunoscute de dv (performanta, loialitate, promovarea serviciilor companiei, aport suplimentar de clienti etc.). Daca refuza, va gasiti alt job. Personal am schimbat mai multe joburi din acest considerent. In plus de asta - este munca dv. pe care o oferiti unui angajator in anumite conditii si pe anumite beneficii (salariu, zile libere, program flexibil etc.) Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Discriminare la locul de munca. madalina2013 madalina2013 Cai legale de atac in instanta? Va rog sa ma ajutati cu ceva informatii privind discriminarea la locul de munca. Multumesc. (vezi toată discuția)
Crestere de salariu colectiva mariusastra mariusastra Buna ziua am si eu o nelamurire lucrez la o firma ... in care sau facut mariri de salariu la circa 60 70 la suta dintre angajati asta nu inseamana marire de ... (vezi toată discuția)
Introducere spor de vechime in salariu cip762001 cip762001 Incepand cu luna trecuta la societatea la care lucrez s-a decis introducerea sporului de vechime in salariu. Eu avand vechime de 9 ani si 10 luni aveam un spor ... (vezi toată discuția)