avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Care actiune trebuie introdusa prima data: Contestarea ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Care actiune trebuie introdusa prima data: Contestarea deciziei ...

Care actiune trebuie introdusa prima data: Contestarea deciziei de pensie, sau actiunea in constatare ? Buna seara, as avea o rugaminte, daca ma poate ajuta cineva: Recent, cumnatul meu a primit decizie de pensie, prin care nu i se recunoaste 14 ani lucrati in grupa a II-a de munca decat in procent de 70 % (nu 100 %), pe motiv ca in carnetul de munca i-a fost inscris doar ca a lucrat in grupa a II-a, fara sa scrie procentul. Am contestat decizia in instanta, asa cum am stiut, dar in acelasi timp am cerut si ca instanta sa constate ca a lucrat in grupa a II-a in perioada respectiva, propunand si probe in acest sens (2 martori, fosti colegi de serviciu). Acuma, neavand experienta in domeniu, ne gandim ca sunt 2 actiuni diferite (obligatia de a face (contestarea deciziei de pensie) si actiune in constatare, nu stiu daca zic bine sau nu) si nu stim daca instanta le va judeca in acelasi proces sau separat. Marea intrebare este: DACA INSTANTA IL VA INTREBA PE CUMNAT CARE ACTIUNE VREA SA SE FACA PRIMA DATA: CONTESTAREA DECIZIEI DE PENSIE SAU ACTIUNEA IN CONSTATARE, EL CE SA ZICA ? Am fi tentati sa zica ca mai intai actiunea in constatare, dar in acest caz, pentru mine apare un mare semn de intrebare: Nu o sa respinga actiunea pe motiv ca e prematur introdusa ?, in sensul ca mai intai ar trebui solutionata contestarea deciziei de pensie ? Si in acest caz, pana se termina procesul am iesi si din termenul de contestare a deciziei si astfel nu s-ar mai alege nimic din toata chestia asta.Va multumesc mult daca ma poate ajuta cineva, apreciez.

Alte discuții în legătură

Grupa de munca. buna seara, as avea o intrebare, daca ma poate ... Pilu Pilu Grupa de munca. Buna seara, as avea o intrebare, daca ma poate ajuta cineva: Un prieten s-a pensionat in 2012. In carnetul de munca scrie ca a lucrat ... (vezi toată discuția)
Grupa a ii-a de munca castigata in instanta fara procent mentionat inserv inserv Firma la care am lucrat nu mi-a acordat grupa a II-a de munca pentru perioada 1986-2011 pe motiv ca am fost inginer si nu muncitor desi Ord 50/1990 nu face ... (vezi toată discuția)
Limita de varsta la pensionare atomulesei53 atomulesei53 nascut pe 01 nov. 1953 ; stagiul total de cotizare 33 ani 5 luni 5 zile din care 22 ani 11luni 17 zile grupa a ll de munca . Dupa un calculator de limita de ... (vezi toată discuția)