avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua Va rog frumos sa ma ajutati, am facut un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua Va rog frumos sa ma ajutati, am facut un Contract de ...

Buna ziua
V-a rog frumos sa ma ajutati,am facut un Contract de intretinere insotit sii de un Testament cu tatal meu care locuia la noi de trei ani in strainatate. si pe care de altfel il intretineam tot de atunci.(2018)Dupa incheierea Contractului de intretinere cit si al Testamentului,la trei saptamini ,tatal meu a fost internat de urgenta la spital ,iar la citeva zile dupa internare din pacate a decedat.V-a rog sa i-mi spuneti ,mai e valabil Contractul de intretinere intre mine si tatal meu si Testamentul ,daca nu a trecut nici o luna de cind a fost incheiat ?
V-a multumesc din suflet!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
prin testament se lasa dupa moarte, prin contract de intretinere se da din timpul vietii. nu avea sens sa faceti testament daca v-a dat prin contract de intretinere.
ar trebui sa mergeti totusi cu acel contract la un avocat.
"V-a rog frumos sa ma ajutati,am facut un Contract de intretinere insotit sii de un Testament cu tatal meu care locuia la noi de trei ani in strainatate"
Ce nu inteleg eu , de ce a trebuit sa faceti un contract cu tatal dumneavoastra ? este totusi tatal dumneavoastra, si va revin toate bunurile dupa decesul lui, si probabil daca locuiti in strainatate nu ar fi rau sa consultati un avocat local, poate totusi legile nostre nu seamana cu cele ale locului unde locuiti

3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce nu inteleg eu , de ce a trebuit sa faceti un contract cu tatal dumneavoastra ?

pentru ca mai are si alti mostenitori
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Articolul de mai jos este aplicabil si contractului de intretinere. (cf. art. 2256 c, civ)

Art. 2.247. -
Nu produce, de asemenea, niciun efect contractul prin care s-a constituit cu titlu oneros o rentă pe durata vieții unei persoane care, la data încheierii contractului, suferea de o boală din cauza căreia a murit în interval de cel mult 30 de zile de la această dată.


În schimb, testamentul este valabil. (a! ar putea fi supus reducțiunii, dar asta e alta poveste)


Ultima modificare: Vineri, 2 Iulie 2021
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelămuriri cu privire la radierea uzufructului viager al întreținutului: pot avea probleme dacă a decedat la 16 zile de la semnarea contractului? andeim555 andeim555 Problema sau mai degraba nelamurirea mea este urmatoarea. Am incheiat un contract de intretinere cu uzufruct viager cu o persoana. La 16 zile de la ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere 5656 5656 Am incheiat un contract de intretinere cu un bunic dar in contract scrie ca bunicul nu trebuie sa decedeze in termen de 30 de zile .daca se intampla acest ... (vezi toată discuția)
Speta - anulare sau readucere in patrimoniu/plata pretului Cabinet de Avocat „Hulea Ionuț-Marius” Cabinet de Avocat „Hulea Ionuț-Marius” Bună ziua, stimaţi colegi şi forumişti împătimiţi. Vă rog să mă ajutaţi cu un sfat privind o speţă complexă, după părerea mea. Problema este ... (vezi toată discuția)