avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 337 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Legea de acordare a concediului de acomodare mai este ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Legea de acordare a concediului de acomodare mai este in vigoare? ...

Legea de acordare a concediului de acomodare mai este in vigoare? Dacă da, se poate acorda soțului care adoptă sau doar soției?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:28, 1 Iulie 2021
Adoptatorul sau, opțional, oricare dintre soții familiei adoptatoare, care realizează venituri supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, din activități salariale și asimilate acestora sau, după caz, din activități independente, drepturi de autor ori activități agricole, poate beneficia de un concediu de acomodare cu durata de maximum un an, care include și perioada încredințării copilului în vederea adopției, precum și de o indemnizație lunară.

Astfel, potrivit art.50 din Legea nr.273/2004, republicată, beneficiază de aceste drepturi „adoptatorul sau, opţional, oricare dintre soţii familiei adoptatoare.”

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, eu am întrat în șomaj pe 7 ianuarie 2021 , pe ... Dinu Mihaela Dinu Mihaela Bună ziua, eu am întrat în șomaj pe 7 ianuarie 2021 , pe 8 septembrie am hotărârea de încredințare întrebarea este pot beneficia de concediul de ... (vezi toată discuția)
Concediu acomodare adoptie magda28 magda28 Pot beneficia de concediu de acomodare adoptie fara sa suspend Pfa,unde nu am realizat venituri pe ultimul an si nici nu o sa realizez venituri in anul in care ... (vezi toată discuția)
Adoptia s-a finalizat luna aceasta, beneficiez de indemnizatie de sprijin? AnnaTeo AnnaTeo Buna ziua ! In cazul in care adoptia s-a finalizat luna aceasta, se poate beneficia de indemnizatie cu titlu de sprijin ? (vezi toată discuția)