avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Teste pe banii nostri? ! Cum ar ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Teste pe banii nostri? ! Cum ar trebui să procedăm, dacă ni se cer teste, ...

Bună ziua! Cum ar trebui să procedăm, dacă ni se cer teste, angajatilor de la spital, antigen la 3 zile sau pcr, la 7 zile, dacă nu suntem vaccinați? Ne pot obliga să ni le facem pe banii noștri?
Ce ni se poate întâmpla dacă refuzăm să le facem? Mai ales pe cheltuiala noastră?
Ultima modificare: Duminică, 4 Iulie 2021
VioCostea, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 10:55, 28 Septembrie 2021
Daca va fi nevoie , vine si legea ... Prefectura Sibiu are bunul obicei ca , in comunicatul de presa zilnic in care anunta incidenta covid pe localitati , sa comunice numarul de persoane decedate in 24 de ore , precum si mici amanunte despre acestea : femeie/barbat , varsta , ATI/ nonATI , vaccinat/nevaccinat . In luna septembrie - pana azi - au fost 48 persoane decedate , din care 5 vaccinati si 43 nevaccinati ( date publice pe pagina de internet a Prefecturii , se pot verifica ) . Va fi existand un motiv pentru care au decedat de aproape 9 ori mai multi nevaccinati , presupun ...
Prefectura Sibiu, sau Ministerul Sănătății să anunțe și numărul pacienților cu viroză respiratorie, gripă, pneumonie și alte boli de care se murea până acum 2 ani, și boli care acum se pare că nu mai există. Acum toată lumea moare numai de Covid.
Cât despre lege,acesta nu poate să apară pt. că asta ar însemna să ne întoarcem la dictatură.Au mai fost pandemii, dar niciodată în istorie nu s-a ajuns la ingrădirea libertăților individuale.,și bolile au dispărut (oamenii s-au imunizat) după 2 ani .
M-am săturat deja de cei care vor neapărat să convingă pe celălalt ,,că el e mai deștept și așa trebuie să facă toată lumea ca el ,pt.că așa e bine și corect.
Fiecare face cum crede că e mai bine pt.el.Și ca să vedeți, din cei 30% vaccinați poate jumătate au făcut vaccinul doar pt.a putea călători,nicidecum pt. sănătate.
Ultima modificare: Marți, 28 Septembrie 2021
Katyka, utilizator
La care pandemie nu s-a ajuns la incalcarea drepturilor individuale ? La cea de gripa spaniola din 1918 ? ONU si-a asumat Declaratia Universala a Drepturilor Omului in 1948 , iar in UE a fost proclamata Carta Drepturilor Fundamentale in anul 2000 si este obligatorie dpdv juridic din 2009 . Organismul european indreptatit sa judece incalcari ale drepturilor omului de catre statele membre este CEDO , iar acesta a stabilit intr-o decizie din 08.04.2021 , ca vaccinarea obligatorie poate fi legiferata fara a incalca vreun drept fundamental , interesul public de a pastra sanatatea fiind mai important decat dreptul individual la viata privata . Si asta s-a decis de catre Marea Camera , in complet de 17 judecatori , nu de 7 judecatori cum se iau deciziile in mod obisnuit . E adevarat , era vorba de vaccinarea obligatorie a copiilor . Dar , mai exista o decizie din 25 august 2021 , care respinge cererea a 672 de pompieri si voluntari francezi care activau in domeniul sanatatii , si care cereau suspendarea legii care stipula obligativitatea vaccinarii si a interdictiei de a-si desfasura activitatea pentru cei nevaccinati . Prin urmare , o asemenea lege NU ar incalca vreun drept fundamental ... si nici vorba de dictatura ... Oricum , exista alternativa testarii , nu e nimeni obligat sa se vaccineze , doar ca e costisitoare ... Nimeni nu incearca sa-l convinga pe celalalt pentru ca s-ar considera mai destept , ci incearca sa argumenteze . Nu asa e civilizat ? fiecare isi prezinta argumentele si , daca e vorba de doi oameni inteligenti , cele mai pertinente vor fi acceptate de ambii , nu ? ( fara a fi obligatoriu , pot - desigur - ramane fiecare cu parerea lui ) . Asa e normal . PS . Iata ca am ajuns la 2 ani de pandemie si nu prea pare ca ne-am fi imunizat , dimpotriva , virusul se perfectioneaza , isi creste agresivitatea si face tot mai multe victime .
Ultima modificare: Marți, 28 Septembrie 2021
CHKa, utilizator
Nu gandesc in procente, e mult prea simplist, din punctul meu de vedere, dar daca tot spuneti ca sunteti curios, pot sa va dau un exemplu cu un medicament impotriva colesterolului crescut, care avea printre reactii adverse calvitia, impotenta, afectiuni hepatice, renale etc....ingrozitor! Aveam atunci vreo 35 de ani si am considerat ca nu merita riscul. Am preferat sa slabesc, sperand ca va scadea si colesterolul. Sper ca v-am satisfacut curiozitatea.
Or fi spitalele cu peste 80% dintre cazuri de nevaccinati ( posibil sau nu ), dar nu uitati ca si proportia de navaccinati e covarsitor mai mare. Raportand, cred ca nu iesiti pe plus, sau nu cu mult.
Va aduceti aminte ca in primavara se spunea ca vaccinatii nu fac boala decat rar si in forme usoare? Asta pana cand familia Arsinel, vaccinata peste rand, ca romanul "descurcaret" a facut boala. Si a ajuns la spital. Nu unul dintre ei, ci amandoi, deci raport procentual - ca vad ca va place - 100%. Pe urma s-a zis ca nu se fac forme grave. Pai poate va interesati si de faptul ca proportia de care vorbeati se regaseste si la intubare. Cand moare un vaccinat, caci mor din pacate, se zice ca avea comorbiditati. Pai nu de asta au facut vaccin? Aveau comorbiditati si sperau sa nu moara de covid. Nevaccinatii nu tot de comorbiditati mor?
Avand in vedere ca este un site specializat in probleme juridice, suntem rau off topic si v-am mai spus ca nu cred ca e cazul sa le discutam aici. Eu am intervenit, dar strict pentru ca omul nu gasea aici decat critici, ceea ce nu era normal, in opinia mea. Apoi, cand ma intrebati cate ceva, eu va raspund din politete si uite asa alunecam pe o panta neinteresanta pentru cititorii site-ului, astfel ca eu ma retrag.
Succes, sanatate si multumesc pentru sfaturi...in general!

latka a scris:

De curiozitate, dacă tot citiți atent toate prospectele, care este procentual riscul de la care în sus acceptați să luați acel medicament? Unu la suta, unu la mie, sau unu la zece mii ? După aceea vă completez răspunsul cu alte precizări. Spitalele sunt pline, în proportie de peste 80% cu persoane nevaccinate. Nu știu ce vreți să spuneți despre Israel, doar 1% dintre cei infectați sunt la ATI.

Ultima modificare: Marți, 28 Septembrie 2021
nihil_sine_deo, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si eu tot din politete va raspund, dar consider ca plecati de la premize false si de aceea deductiile logice esueaza.
1. Spuneti ca nu ginditi in procente, ca ar fi prea simplist, dar nu dati nici o explicatie, cum adivca e prea simplist, eu spun ca e esential. Nu conteaza daca in urma luarii acelui medicament s-a gasit ca unul din 100 de oameni, sau unu din o suta de mii de oameni a avut acel efect advers ? Intr-unul dintre cazuri riscul e de 1000 de ori mai mic. Despre ce vorbim ?
2. Cazul Arsinel a aparut in presa si a fost explicat suficient de bine. Vaccinurile impotriva Sars-Cov-2 nu vindeca, nu imunizeaza complet, lucreaza cu materialul clientului si ajuta la crearea unui raspuns imunitar. Cu o eficienta mai mare sau mai mica, ce scade odata cu virsta si cu alte afectiuni (plus tratamente) ce le are persoana respectiva.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se poate intampla in cazul refuzului personalului medical ... Inna21 Inna21 Ce se poate intampla in cazul refuzului personalului medical de a se testa din fonduri proprii? Nu cred ca in Romania au existat spitale care sa testeze ... (vezi toată discuția)
Ar fi corect un act normativ prin care sa plătească statul ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ar fi corect un act normativ prin care sa plătească statul testele PCR negative, iar pe.cele pozitive sa le plătească cei infectati cu Covid-19? Ma ... (vezi toată discuția)
Salutare este sau nu discriminare între vaccinați și nevaccinați? ... FZappa FZappa Salutare Este sau nu discriminare între vaccinați și nevaccinați? In Constituția României scrie: Art. 53 – Restrângerea exerciţiului unor ... (vezi toată discuția)