avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Teste pe banii nostri? ! Cum ar ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Teste pe banii nostri? ! Cum ar trebui să procedăm, dacă ni se cer teste, ...

Bună ziua! Cum ar trebui să procedăm, dacă ni se cer teste, angajatilor de la spital, antigen la 3 zile sau pcr, la 7 zile, dacă nu suntem vaccinați? Ne pot obliga să ni le facem pe banii noștri?
Ce ni se poate întâmpla dacă refuzăm să le facem? Mai ales pe cheltuiala noastră?
Ultima modificare: Duminică, 4 Iulie 2021
VioCostea, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 10:55, 28 Septembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se spune ca pacientul infectat cu virusul Sars-Cov-2 nu ar transmite virusul.

Aici este insa marea chestiune.
Nici eu nu sunt lămurit pe acest aspect.

În opinia mea, singurul lucru cert este acela ca persoana infectata cu virusul Sars-Cov-2 nu ar face forme grave.
Acesta pare sa fie scopul vaccinarii.

În aceasta ordine de idei, daca toti ar fi vaccinați și nu ar face forme grave am ieși din pandemie.
Covid-19 ar deveni un fel de raceala fără risc ridicat de a produce decesul persoanei.
Ultima modificare: Marți, 27 Iulie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nimic nu e gratuit! Tot noi platim si vaccinurile, ca nu le plateste guvernul din salariile functionarilor din guvern, deci alternativa va trebui platita tot de stat, asa cum plateste si intretinerea criminalilor si a celorlalti condamnati etc.
In plus, omul nu vrea sa-si asume riscurile unui vaccin ( care sunt multe, cunoscute si necunoscute inca ) vis a vis de beneficiile vaccinului. Se moare si cu vaccin si fara vaccin, la fel de usor, daca ai teribilul ghinion sa faci boala intr-o forma grava. Tocmai acest lucru e stiut de acei multi medici/cadre medicale, care refuza sa-si faca vaccinul. Sunt totusi medici, nu niste aurolaci analfabeti. Deci sfatul meu e sa fiti mai rezervati in a-i judeca pe cei care refuza vaccinarea. Si mai ganditi-va ca unii oameni au contraindicatii de a face aceste vaccinuri repetate. Ce facem, ei vor plati testarea, pentru ca sunt bolnavi? Inventam o noua societate, mai bolnava decat aceasta? Si pentru ce? Pentru niste vaccinuri care nici nu sunt vaccinuri in adevaratul lor sens, (imunizare-preventie)?

vali m a scris:

Nu am vrut sa fie o rautate. Scuze daca asa s-a inteles!
Dar daca statul ofera ceva gratuit...si spitalul este de stat...atunci e normal sa va ceara sa suportati costul testului...

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util


nihil_sine_deo a scris:

Si pentru ce? Pentru niste vaccinuri care nici nu sunt vaccinuri in adevaratul lor sens, (imunizare-preventie)?

Un medic dintre cei pe care-i pomeniti spune exact pe dos, ca sunt chiar vaccinuri :
[ link extern ]
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt pareri si pareri. Insisi doctorii cercetatori virusologi se cearta intre ei, iar cazurile de morti subite dupa vaccinare, ori mutilarile, cresc odata cu cresterea procentajului de vaccinari, sporind teama de vaccinare. Pot veni cu o gramada de contraargumente ( apropos, de ce zice dl chirurg in linkul dv, retoric vorbind, chiar credeti ca e normal sa faci mai multe etape in una singura, ca pana acum si sa garantezi VERBAL ca produsul e ok? Si da, vaccinul poate fi sigur...pentru cei mai multi ). Nu cred ca e locul ecestei dezbateri aici. Nu sunt antivaccinist, ci doar prudent, cand e vorba de un act medical neasumat de producator si nici de statul care nu ne obliga inca sa ne vaccinam, dar ne constrange sa o facem. Acest act medical ne poate schimba viata ( ca insasi boala, dealtfel ). Alegerea e a fiecaruia si, conform scopului acestui vaccin, n-ar trebui ca decizia unora sa influenteze viata celorlalti.
Omul acesta incerca sa ceara un sfat pentru ca a ales sa nu se vaccineze. Trebuie respectata opinia sa si sa i se raspunda concret, dar, cu o singura exceptie, a primit doar critici mai mult sau mai putin voalate. Nu cred ca este normal. Dupa doi ani de pandemie, fiecare a luat o decizie, omul acesta voia doar sa stie ce trebuie sa faca dpdv legal pentru a i se respecta decizia. Si, cel putin pana cand se va schimba legea, decizia sa TREBUIE respectata!

latka a scris:



nihil_sine_deo a scris:

Si pentru ce? Pentru niste vaccinuri care nici nu sunt vaccinuri in adevaratul lor sens, (imunizare-preventie)?

Un medic dintre cei pe care-i pomeniti spune exact pe dos, ca sunt chiar vaccinuri :
[ link extern ]


Ultima modificare: Luni, 27 Septembrie 2021
nihil_sine_deo, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu prea inteleg eu treaba aia cu acele cazuri de morti subite, care cresc odata cu numarul crescut de vaccinuri ! Ar putea fi altfel ?!? Ati citit vreodata prospectul unui medicament, de uz curent ? In orice astfel de prospect, ca si in cazul vaccinurile exista precizate riscurile (unele mortale). Cu cit mai multi oameni iau acel medicament, cu atit vor muri mai multi sau vor avea efecte secundare serioase Nici un tratament existent in momentul de fata nu este sigur 100%..

In ceea ce priveste studiile clinice la aprobarea unui vaccin, nu s-au facut mai multe etape in una singura, ci numarul de oameni necesar parcurgerii celor 3 etape obligatorii s-a putut creste treptat intr-un singur interval de timp mai mare, pe parcursul a mai multor luni, pentru ca au fost inrolati voluntari din mai multe tari, din zone geografice diferite, cu ajutorul a mai multor state. Din contra, s-a folosit un numar mult mai mare decit in cazul etapelor din dezvoltarea vaccinurilor anterioare, spre sute de mii de oameni. Rezultatele se urmaresc si acum si duc la analize din ce in ce mai amanuntite de imbunatatire a vaccinurilor. Nu a existat niciodata in istorie o alocare atit de mare de resurse, umane si financiare.

Nu exista inca un tratament aprobat cu rata foarte mare de succest, alternativ vaccinului, acela ar fi fost raspunsul corect pentru persoana care a deschis subiectul. Plus masurile de protectie a pacientilor, fiind personal medical.

Vaccinul nu e o chestiune de alegere DOAR individuala, in anumite cazuri prevaleaza dreptul la viata, la orice viata, si atunci e o decizie legata de colectiv.



Alte discuții în legătură

Ce se poate intampla in cazul refuzului personalului medical ... Inna21 Inna21 Ce se poate intampla in cazul refuzului personalului medical de a se testa din fonduri proprii? Nu cred ca in Romania au existat spitale care sa testeze ... (vezi toată discuția)
Ar fi corect un act normativ prin care sa plătească statul ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ar fi corect un act normativ prin care sa plătească statul testele PCR negative, iar pe.cele pozitive sa le plătească cei infectati cu Covid-19? Ma ... (vezi toată discuția)
Salutare este sau nu discriminare între vaccinați și nevaccinați? ... FZappa FZappa Salutare Este sau nu discriminare între vaccinați și nevaccinați? In Constituția României scrie: Art. 53 – Restrângerea exerciţiului unor ... (vezi toată discuția)