avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Teste pe banii nostri? ! Cum ar ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Teste pe banii nostri? ! Cum ar trebui să procedăm, dacă ni se cer teste, ...

Bună ziua! Cum ar trebui să procedăm, dacă ni se cer teste, angajatilor de la spital, antigen la 3 zile sau pcr, la 7 zile, dacă nu suntem vaccinați? Ne pot obliga să ni le facem pe banii noștri?
Ce ni se poate întâmpla dacă refuzăm să le facem? Mai ales pe cheltuiala noastră?
Ultima modificare: Duminică, 4 Iulie 2021
VioCostea, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 10:55, 28 Septembrie 2021
Buna ziua!
La acest moment nu exista o dispozitie legala care sa va oblige sa va vaccinati sau sa efectuati testul PCR sau antigen.
Constrangerea din partea angajatorului poate constituii o forma de discriminare si pe cale de consecinta va puteti adresa fie Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, fie direct instantei de judecata.
Simt nevoia sa va informez cu privire la faptul ca in spitale vin tot mai mulți pacienți vaccinați ce nu dobândesc anticorpi! Care e relevanța vaccinarii personalului medical in situația asta, atâta timp cât exista contagiozitate atât vaccinat cât și nevaccinat?

CHKa a scris:

Aici chiar n-ati nimerit-o , nimeni nu v-a spus ca trebuie sa va vaccinati , ci doar ca nu e permis sa reprezentati o primejdie pentru pacienti . Nici ei nu intra in spital netestati . Sigur ca e dreptul dvs. sa refuzati vaccinarea , ca - de, - avem drepturile omului ... Doar ca - avand in vedere iminenta valului 4 - ce ar trebui sa faca unitatea spitaliceasca , asa incat sa nu incalce nici drepturile dvs. si nici ale pacientului ? Pai , pare ca e o singura categorie de pacienti care nu risca nimic daca sunt ingrijiti de cei care refuza vaccinarea : bolnavii de covid . Fireste , cu echipamente complete de protectie , nu altfel . Doar ca - am inteles - e foarte incomod de lucrat in acele combinezoane , dar presupun ca va asumati ...

2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai nu-i firesc asa ? vaccinul NU are eficienta de 100% ( stim asta de la inceput , din prospecte ) , iar cei care dezvolta anticorpi NU ajung in spital .
Nici pacienții nu intră în spital netestați, dar și ei sunt testați pe banii spitalului, așa că de ce n -ar fi testați și cadrele medicale tot pe cheltuiala spitalului.
3 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pacientii sunt temporari si sunt testati la intrarea in spital. Personalul medical e permanent, a avut prioritate maxima la vaccinare, e platit suplimentar pentru partea cu Covid-19, iar dreptul lor de a nu fi obligati la "ceva" se opune dreptului fundamental la viata al celor care se spitalizeaza tocmai ca sa se vindece, nu ca sa ia Covid-19. Asa ca nu e chiar atit de opresiva treaba cu testarea pe banii proprii a celor ce refuza partea gratuita si prioritara a suportului anti-covid. CJUE are un precedent juridic ce poate si va fi folosit in acest scop si nu numai de catre Romania.
Ultima modificare: Marți, 20 Iulie 2021
latka, moderator

Alte discuții în legătură

Ce se poate intampla in cazul refuzului personalului medical ... Inna21 Inna21 Ce se poate intampla in cazul refuzului personalului medical de a se testa din fonduri proprii? Nu cred ca in Romania au existat spitale care sa testeze ... (vezi toată discuția)
Ar fi corect un act normativ prin care sa plătească statul ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ar fi corect un act normativ prin care sa plătească statul testele PCR negative, iar pe.cele pozitive sa le plătească cei infectati cu Covid-19? Ma ... (vezi toată discuția)
Salutare este sau nu discriminare între vaccinați și nevaccinați? ... FZappa FZappa Salutare Este sau nu discriminare între vaccinați și nevaccinați? In Constituția României scrie: Art. 53 – Restrângerea exerciţiului unor ... (vezi toată discuția)