avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Teste pe banii nostri? ! Cum ar ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Teste pe banii nostri? ! Cum ar trebui să procedăm, dacă ni se cer teste, ...

Bună ziua! Cum ar trebui să procedăm, dacă ni se cer teste, angajatilor de la spital, antigen la 3 zile sau pcr, la 7 zile, dacă nu suntem vaccinați? Ne pot obliga să ni le facem pe banii noștri?
Ce ni se poate întâmpla dacă refuzăm să le facem? Mai ales pe cheltuiala noastră?
Ultima modificare: Duminică, 4 Iulie 2021
VioCostea, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 10:55, 28 Septembrie 2021
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimata @Katyka , pacientii NU sunt testati pe banii spitalului , ci pe cei ai Casei de Asigurari de Sanatate , efect al faptului ca sunt asigurati pentru caz de boala . Spitalul face - pentru fiecare pacient - un decont de cheltuieli in care e prins si costul testului ( la iesirea din spital fiecare pacient primeste , in scop informativ , acest decont ) . Pentru personalul medical , Casa nu are cum sa suporte aceasta cheltuiala - ei nu sunt bolnavi .
1 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pt.CHKa
Toți contribuim la CAS și avem drepturi ...
Citiți art.175 din Codul Muncii + articole privind discriminarea la locul de muncă.
Părerea mea personală este că vaccinarea nu ar trebui să fie obligatorie pt.că este încă în fază de experiment.Cei care vor să fie cobai au decis singuri,așadar să-i lase și pe ceilalți să decidă singuri.
Gripa sezoniera este mult mai contagioasă dar nu a fost obligat nimeni să se vaccineze .De ce ?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cine a stabilit ca gripa sezonieră e mai contagioasă decât SARS-Cov-2? Și, în general, ca SARS-Cov-2 e tot o "gripă"?

După tot ce s-a putut observa, Covid-19 nu e o boală respiratorie.

Unde scrie la art. 175 de discriminarea la locul de munca?
Ultima modificare: Marți, 20 Iulie 2021
latka, moderator
Atunci ce boală este,,dacă nu respiratorie?De ce mai purtăm măști?
Am scris art .175, plus + articole privind discriminarea la locul de munca sau orice fel de discriminare,hărțuire, etc. (Art.5).
Cine sunt eu să decid ce face fiecare cu viața sa?Nimeni,de la producătorii vaccinurilor, până la medici nu își asumă nicio răspundere.
Ultima modificare: Marți, 20 Iulie 2021
Katyka, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimata @Katyka , aveti perfecta dreptate , toti ( sau - ma rog - aproape toti ) suntem asigurati la CASS , si - fireste - toti avem drepturi urmare a acestui fapt : asistenta medicala gratuita cand suntem bolnavi . Dar testele pentru personalul medical nu pot fi incadrate la asistenta medicala pentru o persoana bolnava , nu credeti ? ca doar nu sunteti bolnavi .Eu doar asta am spus , nimic despre discriminare sau alte prevederi din Codul Muncii . Eu cred ( dar e doar opinia mea personala ) ca se vor adopta acte normative ( sau interne , sau la nivel de UE , si - deci - obligatorii pentru toate statele membre ) care vor reglementa situatia . Pentru ca aceasta pandemie are un pret mult-mult prea mare , in vieti pierdute , dar si in resurse materiale uriase . Iar daca luam in considerare ca CEDO s-a pronuntat recent ( cred ca in aprilie 2021 ) ca o lege care instituie obligativitatea vaccinarii copiilor NU incalca drepturile omului si este perfect acceptabila , putem avea o idee cam cum ar fi privita vaccinarea anti-covid obligatorie , sau macar masuri restrictive pentru cei nevaccinati ( la anume locuri de munca , la participarea la unele evenimente , etc .) . Eu nu cred ca va trece mult timp si vom avea astfel de reglementari , dar e doar parerea mea , nebazata pe vreo dovada .

Alte discuții în legătură

Ce se poate intampla in cazul refuzului personalului medical ... Inna21 Inna21 Ce se poate intampla in cazul refuzului personalului medical de a se testa din fonduri proprii? Nu cred ca in Romania au existat spitale care sa testeze ... (vezi toată discuția)
Ar fi corect un act normativ prin care sa plătească statul ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ar fi corect un act normativ prin care sa plătească statul testele PCR negative, iar pe.cele pozitive sa le plătească cei infectati cu Covid-19? Ma ... (vezi toată discuția)
Salutare este sau nu discriminare între vaccinați și nevaccinați? ... FZappa FZappa Salutare Este sau nu discriminare între vaccinați și nevaccinați? In Constituția României scrie: Art. 53 – Restrângerea exerciţiului unor ... (vezi toată discuția)