avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua, Am urmatoarea situatie, sunt insarcinata in ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua, Am urmatoarea situatie, sunt insarcinata in 8 luni ...

Buna ziua,

Am urmatoarea situatie, sunt insarcinata in 8 luni jumatate si pentru ca am avut ceva dificultati in sarcina.. am tot avut nevoie sa fac analize la fiecare 2 saptamani.
Problema pe care am intampinat-o este urmatoarea, nici macar o singura data nu am gasit fonduri la absolut nici o clinica din Bucuresti. Fapt pentru care a trebuit sa platesc o gramada de bani pentru analize care ar fi trebuit decontate.
Vreau sa stiu daca se poate da in judecata casa de asigurari, pentru ca eu platesc luna de luna si niciodata nu ma pot folosii de aceasta aigurare.
Si care ar fi procedura in acest sens?

Va multumesc.
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu pacientul considera ca e nevoie sau nu, nici Casa de Asigurari, ci doctorul de familie sau specialist!!!
Iar faptul de a fi "solidar", adica, cum spun francezii "vaca de muls" este o chestie foarte interesanta. Adica banii mei sa se cheltuie pentru orice... Cum ar fi daca si asigurarile private de sanatate ar declara asiguratilor: "Nu toti pot cotiza la noi, asa ca banii Dumneavoastra cotizati vor fi utilizati si pentru cei ce nu pot cotiza..."
Nu e vorba de egoism, dar ar fi normal ca doar surplusul (daca exista) ramas dupa decontarea cheltuielilor celor ce au cotizat sa fie considerat "solidaritate sociala".
Ca sa astepti pentru o programare la un RMN (este cazul meu) 3-4 luni pana iti vine randul mi se pare scandalos! Un RMN nu se face pentu o unghie rupta sau o intepatura de purice, ci pentru posibile afectiuni mult mai grave!
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din pacate, am trecut si prin asta cu RMN UL, imi spuneau de la spital tot timpul sa sun la inceputul lunii ca atunci mi se va face programare pe fonduri, si uite asa m au dus cu zaharelul jumatate de an..
Din momentul in care platim luna de luna fara nici o obiectie, vreau sa avem si acces la acest plafon cum este firesc. Pentru ca problemele de sanatate nu le programam.
Din nefericire am avut ceva probleme la inceput de sarcina si de atunci fac anumite analize din doua in doua saptamani, ceea ce inseamna foarte multi bani pt niste oameni simpli cu rate la casa si un copil pe drum.
In momentul de fata sa am decat 100 lei pana la salariu e cumplit, si de ce? Pt ca am tot platit din buzunar analize care sunt decontate dar nu sunt fonduri pt mine..
Stiu ca suntem din ce in ce mai multi in situatia asta, dar e dureros sa ai nevoie , sa sti ca iti platesti toate taxele si altii beneficiaza de pe urma ta.
Si spun asta pt ca vad saptamanal femei la spital care nu au serviciu dar s au gandit sa faca copii si sa nasca pe spatele altora care isi platesc taxele. Chiar nu este corect.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
"Solidaritatea sociala" nu este echitabila: unii platesc contributii la salariu minim (2300 lei), unii la salariu de 6900 lei( asta ca pedeapsa ca au invatat mai multi ani si au un salariu mai mare), cei cu venituri din activitati independente sunt plafonati tot la salariu minim( 1o% din 12 salarii minime), sau daca nu ai venituri ( lucrezi la negru) te duci completezi un formular( nici nu trebuie sa dai banii inainte!!) si esti deja asigurat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decontare investigatie rmn de catre cas AdrianC1985 AdrianC1985 Va rog sa ma ajutati cu un sfat in ceea ce priveste o investigatie RMN, Sunt asigurat si am nevoie de o asffel de investogatie dar spitalele nu ma programeaza ... (vezi toată discuția)
Posibilitatea recuperarii sumelor cheltuite cu servicii medicale prin decontare de catre casa de asigurari de sanatate Cristina I. Cristina I. Buna ziua. Am aflat de curand de posibilitatea decontarii unor servicii medicale direct de catre Casa de Asigurari de Sanatate, eu fiind asigurat (adica ... (vezi toată discuția)
Cum pot obține de la c.a.s. decontarea analizelor medicale plătite ... iolanda15 iolanda15 Cum pot obține de la C.A.S. decontarea analizelor medicale plătite din buzunarul propriu? Sunt asigurată la Casa de Asigurări de Sănătate in calitate de ... (vezi toată discuția)