avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Se poate declara ulterior un venit și sa se ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Se poate declara ulterior un venit și sa se plătească taxele aferente?

Bună ziua,
In cazul unui apartament închiriat, dacă proprietarul nu a declarat contractul de închiriere, acesta se poate declara ulterior și sa se plătească taxele aferente? Menționez ca, contractul a fost încheiat pe perioada 2019-2020. Se poate încheia altul pentru 2020-2021 și sa se plătească taxele din urma? Mulțumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 14 Iulie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 21:31, 18 Iulie 2021
Cel mai bine este sa faceti acum si sa depuneti declaratia unica aferenta perioadei cand a fost contractul de inchiriere iar nu una actuala cu date false. Intradevar se vor calcula niste accesorii (dobanzi si penalitati) dar nu sunt excesiv de mari: 12% pe an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract de inchiriere Camy09 Camy09 Am un contract de inchiriere la un apartament pe care il detin in calitate de propietar. Chiriasul a plecat inainte de termenul prevazut in contract, respectiv ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere Crisank Crisank Buna ziua. Am avut un contract de inchiriere pentru un apartament pe un an de zile. Persoana a plecat dupa perioada din contract. Dupa acest termen un an de ... (vezi toată discuția)
Venituri din chirii p.f. + venituri din cmi chirfeli chirfeli P.F.A detinatoare de Cabinet medical din 2014 in 26.02.2020 da spre inchiriere ca persoana fizica un apartamet cu contract. In 27.07.2020 intocmeste un act ... (vezi toată discuția)