avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua! Mama a făcut o cerere pt obținerea ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua! Mama a făcut o cerere pt obținerea pensiei de urmaș ...

Bună ziua!
Mama a făcut o cere pt obținerea pensiei de urmaș de pe urma tatălui. Pensia ei este cea minima ( 800) . Am vrut sa optam pentru cei 25%din pensia tatălui astfel venitul fiind mai mare, decât sa optam pentru renunțarea pensiei ei și încasarea a jumătate din cea a tatălui. La ghișeu ni s-a refuzat aceasta varianta de 25% pe motiv ca legea nu exista încă.
Ne puteți sfătui?

Alte discuții în legătură

Pensia de urmas laslau laslau intrebarea mea este daca mama mea poate renunta la pensia ei in favoarea pensiei tatalui meu decedat care avea o pensie mai mare (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza pensia de invaliditate ? Eliana19 Eliana19 Buna ziua Va rog mult spuneti mi cum se calculeaza pensia de invaliditate gr 3 in conditiile: mama mea este nascuta in decembrie 1959 are vechime in munca 6 ... (vezi toată discuția)
Pensia de urmaș in plata pt soțul in viața este 50% sau cel ... Byngars Byngars Pensia de urmaș in plata pt soțul in viața este 50% sau cel puțin pensia minima pe țara Țin sa va spun căci pensia pe care tatăl meu a încasat-o ... (vezi toată discuția)