avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua, dacă mă poate ajuta cineva la ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua, dacă mă poate ajuta cineva la următoarea problemă: ...

Bună ziua, dacă mă poate ajuta cineva la următoarea problemă: sunt pensionat de boală cu drept de muncă de 4 ore, având cotizați 30 de ani. Din câte știu eu, dacă nu am boală profesională sau datorită unui accident de muncă, durata pensiei nu se pune la vechime. Întrebarea mea este: ce trebuie să fac pentru ca să ajung la 35 de ani cotizați? Trebuie să plăteasc lunar ceva sumă la Casa de pensii, sau cum? Mulțumesc anticipat, stimă!
Cel mai recent răspuns: emiliano zapata , utilizator 17:40, 16 Iulie 2021
Nu trebuie sa platiti nimic in plus.Pensia de invaliditate de orice grad ar fi ea, este stagiu asimilat si va intra in calculul pensiei de limita de varsta.
Vă mulțumesc mult, numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data iesirii la pensie elena2 elena2 - nascut la 17.12.1950 - pensionat cu gradul II de invaliditate la 01.02.2001 - 22 de ani si 2 luni vechime in munca din care 16 ani - grupa a II-a - ... (vezi toată discuția)
Pensia de invaliditate silvia59 silvia59 ce implicatii asupra calcului pensiei de limita de varsta poate avea trecerea de la pensia de invaliditate gradul II la pensia de invaliditate gradul ... (vezi toată discuția)
Cand poate beneficia de pensie? lenutasau lenutasau tatal meu a fost pensionar pe caz de boala gradul3 acum cand a fost la comisia medicala i sa rupt decizia si la trimis la munca. este pensionar de boala de 30 ... (vezi toată discuția)