avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Spalare de bani
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Spalare de bani

Lucrând la un IFN, cu activitate de creditare, am întîlnit și întâlnim în practică cu mai multe situații în urma cărora avem nevoie de experiența Dvs în lămurirea întrebărilor noastre:

1. Legea formulează astfel: …“efectuează tranzacții în numerar a căror limită minimă = echivalentul în lei al10.000 Euro, indiferent dacă este printr-o singură operațiune/mai multe.”
Acestea sunt tranzacții zilnice / lunare sau ce periodicitate trebuie să aibă?

2. Lucrăm cu grupuri de debitori și anume, grup de debitori după interese respectiv grup de debitori după garanții (unde garantarea diferitelor credite se realizează cu același bun mobil/imobil).
Rambursările efectuate de membrii grupurilor de debitor intră în categoria operațiilor legate?

3. Pînă la ce grad de rudenie trebuiesc considerate tranzacțiile ca și operații legate?
Ultima modificare: Luni, 19 Iulie 2021
Zsuzsanna Lukacs, Consultant credite si finantari

Alte discuții în legătură

Oficiul national de spalare a banilor webcom webcom Buna seara, va rog, doresc sa stiu care este procedura de transmitere/raportare catre ONPCSB, in conditiile in care asociatii crediteaza in mod constant in ... (vezi toată discuția)
Bună seara! vă rog frumos sa mă ajutați cu un sfat unde ar ... Cristina Criss Cristina Criss Bună seara! Vă rog frumos sa mă ajutați cu un sfat unde ar trebui să apelez și care sunt pașii de urmat! În urmă cu 2 ani am cumpărat un imobil pe ... (vezi toată discuția)
Trebuie raportat la oficiul pentru spalarea banilor? carmenbn carmenbn In luna septembrie am cumparat marfa de la un singur furnizor in valoare de 215.000lei (48.000 euro),cu mai multe facturi,cea mai mare factura fiind de 57.000 ... (vezi toată discuția)