avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tatal nu este de acord sa schimbe data unei vizite. Ce ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tatal nu este de acord sa schimbe data unei vizite. Ce solutii am?

Buna ziua! As dori sa plec cu fiul meu în vacanță în țară. Problema este ca in intervalul în care dorim să plecăm, tatăl are o vizită. Nu pot sa schimb datele, pentru că oricum as schimba, vizită este săptămânală. Care ar fi soluția ideală? O notificare sau un mesaj trimis tatălui? Ce riscuri imi asum daca spre exemplu ii trimit un mesaj cu propunere schimbare data vizită si nu este de acord? Ma indoiesc ca va fi de acord să vină intr-o alta zi la vizită, inainte sau dupa vacanta, pentru că relația dintre noi, foștii soți, este extrem de tensionată și acum dupa multă vreme de la divort. Multumesc pentru îndrumări!
Ultima modificare: Luni, 19 Iulie 2021
moniqk, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:17, 20 Iulie 2021
Programul de vizita se poate modifica doar de instanta, in mod legal, conform prescripțiilor normative aflate în vigoare în acest moment.

Insa, pare sa aveti dreptate...

Cu toate acestea, in justitie, se asculta de catre judecator opiniile ambilor părinți din proces si pledoariile avocaților.
Din acest motiv, este greu de spus cine ar avea dreptate fără o cântărire concreta a dreptății fiecăruia, dar, și a interesului superior al minorului.
Exista scheme juridice pe care unii avocati le aplică în astfel de cazuri.
Dreptul presupune o pregătire pe toate planurile și nu un haos și o dependenta de neprevazut.
Cu asa ceva se ocupa avocatii, cu controlarea situației pe toate planurile, de a prevedea ceea ce va urma pana sa se întâmple, pana sa aiba loc evenimentul tragic sau neprevazut.
Ultima modificare: Marți, 20 Iulie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Consecinte pt nerespectarea unei vizite de 2 ore intr-o zi, nu e un capat de tara si lui i se poate intampla sa plece in vacanta si sa nu poata veni in acea sapatamana.
Nu stiu cum de nu ati cerut program special in vacante.
trimiteti-i mesaj ca aveti rezervare pt vacanta in saptamana cu pricina si lasati la alegerea lui cum recupereaza, trimitet-i mesaj cat mai repede. Nu ii cereti acordul pt vacanta, il anuntati ca nu puteti respecta vizita in data de, pt ca sunteti inca plecati, si ai drepturl sa alegi in alta zi, poti sta si mai mult, ca la fel, nu e capat de tara daca sta mai mult cu tatal intr-o zi.
Daca trebuia sa plecați în străinătate nu ati fi reușit.

Incercati sa remediați problemele de ordin juridic din timp deoarece un proces durează câteva luni și nu este bine sa lăsați lucrurile asa.
Poate dura și un an dar depinde de mai multe lucruri.

Și tatal ar putea avea interesul sa rezolvati problema dar va vrea și el sa plece în vacanta cu minorul, foarte probabil.
Trebuie sa discutati cu avocatul toate aceste probleme și sa vedeți cum procedați în concret.
Ultima modificare: Marți, 20 Iulie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare program vizita copil DANIELA-08 DANIELA-08 buna ziua, va rog sa ma sfatuiti cum e mai bine sa fac :am divortat, definitiv si irevocabil, copilul minor imi este incredintat, tatal are un program de ... (vezi toată discuția)
Nu reușesc să merg în nicio vacanță cu copiii în străinătate din cauza lipsei acordului tatălui. ce aș putea face? Ramona Eli Ramona Eli Bună ziua! Am fost căsătorită 10 ani,am divorțat în 2015. În urma căsătoriei au rezultat doi copii (băiat -9 ani, fată-5 ani). Custodia este ... (vezi toată discuția)
Vacante copil acord parental Utilizator4000 Utilizator4000 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti cum se regleaza gestionarea vacantelor copilui cu pariniti divortati. Tatal a avut optiunea de a-si alege permanent care ... (vezi toată discuția)