avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua! Pensia primita pe card poate fi sistată ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua! Pensia primita pe card poate fi sistată dacă nu ...

Bună ziua! Pensia primita pe card poate fi sistată dacă nu au fost luate de la poștă ultimele trei cupoane mov? Sau poate fi sistată abia după mai multe cupoane neridicate? Care este numărul acestora?
Întrebarea o pun deoarece mama, fiind bolnavă, locuieste la mine, în altă localitate față de cea unde are dosarul de pensie. Dacă si-ar schimba adresa de domiciliu am putea trimite actele prin mail, scanate, casei de pensii ca să ii mute dosarul sau numai cu procură, mama fiind foarte greu transportabila? Am văzut propunere să fie trimise cupoanele electronic, dar încă propunerea nu este aprobată în Monitorul Oficial.
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:36, 20 Iulie 2021
" Pentru persoanele care încasează pensia în cont curent sau cont de card, în situația în care nu au fost găsite acasă și au fost avizate, documentele de informare cu privire la sumele plătite (taloanele mov), nesolicitate de beneficiari, se păstrează la sediul oficiului poștal până în ultima zi lucrătoare a lunii în curs.

Începând cu drepturile aferente lunii martie 2021, taloanele mov vor fi arhivate la sediul Oficiului Județean de Poștă, respectiv al Oficiilor Poștale de sector pe o perioadă de 24 luni, fără a mai fi restituite caselor teritoriale de pensii.

Aceste documente de informare pot fi transmise, la cerere, la domiciliul persoanelor interesate – beneficiari sau împuterniciții acestora."

După expirarea celor 24 de luni, documentele de informare vor fi transmise către casele teritoriale de pensii.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Talon de pensie DumbravaGhr DumbravaGhr Stimati domni, Am facut optiunea pentru a primi pensia pe card. Am facut optiunea la Bancpost. Am primit cardul si de luna aceasta si banii pe card. Cum ... (vezi toată discuția)
Cupon de pensie ghita49 ghita49 Am citit pe internet ca pentru cei care primesc pensia pe card bancar nu se mai tiparesc cupoane de pensie si implicit nu mai primim acest act. Poate sa-mi ... (vezi toată discuția)
Talon de pensie alany alany De mai mult timp tatal meu nu mai locuieste la domiciliul din buletin,pensia o ridica pe card si taloanele de pensie raman la posta.ma intereseaza cum ridic ... (vezi toată discuția)