avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere a copilului pe durata facultatii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere a copilului pe durata facultatii

Buna ziua!
Se aproprie momentul intrarii mele la facultate, iar unul dintre parinti, acestia fiind divortati, avea obligatia platii unei pensii de intretinere celuilalt parinte pana la terminarea celor 12 clase. Am aflat de la un coleg, care are si el parinti divortati, ca plata acelei pensii se poate prelungi si pe timpul facultatii, sau chiar al facultatilor, daca doresc sa urmez un master sau o a doua facultate. Este reala aceasta posibilitate, si daca da, sunt eu cel care trebuie sa intenteze procesul sau sa porneasca toata demersurile necesare, sau este datoria parintelui ca parte la decizia divortului? Va multumesc pentru orice ajutor!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Ambii parintii pot fi obligati sa va asigure pensia de intretinere pana la terminarea studiilor, dar nu mai tarziu de 26 de ani.
Avand in vedere ca sunteti major, dvs. sunteti cel care trebuie sa-l chemati in instanta pe parintele care nu-si indeplineste aceasta obligatie. Pentru ca instanta sa pronunte o hotarare judecatoreasca in acest sens. Aceasta constituie titlu executoriu si, daca continua sa nu-si indeplineasca obligatia de intretinere, il puteti executa silit prin punere de poprire pe venituri sau/si conturi bancare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara se plateste chiar si dupa varsta de 18 ani? mariniucsimona mariniucsimona buna ziua sper sa ma ajute cineva cu un rasp cat mai concret...am o ruda care e divortat de 15 ani,in grija mamei ramanand un copil...in urma divortului tatal ... (vezi toată discuția)
Mai pot primi pensie alimentara daca am intrerupt un an studile? mario.m mario.m Pot sa mai primesc pensie alimentara daca am intrerupt un an studile(dintre clasa aXII-a si facultate)? Deci dupa terminarea clasei a 12(2009) nu m-am inscris ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Denisa.happy Denisa.happy Am o intrebare va rog, daca instanta decide sa se plateasca pensie alimentara pana la terminarea studiilor ( facultatea) dar nu mai mult de 25 ani, pana cand ... (vezi toată discuția)