avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Buna seara. Acum câteva luni am găsit legea prin ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Buna seara. Acum câteva luni am găsit legea prin care se specifica ...

Termen legal rezultat autopsie!
Buna seara. Acum câteva luni am găsit legea prin care se specifica că termenul legal în vedere eliberării rezultatului in urma autopsiei , răspunsul expertizei medico-legale ,este de 30 zile și maxim 60 zile in condițiile in care exista analize de laborator. Mă poate ajuta cineva va rog. Mulțumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 22 Iulie 2021
AdinaTopala, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:50, 20 Septembrie 2021
In ce ar consta acest ajutor ?
Termenele finale pot fi respectate daca se respecta si celelalte conditii - costuri achitate, analize efectuate (multe dureaza), interpretari, eventuale comisii care trebuie convocate, etc.
La IML central si teritorial, accesul este limitat strict. Expertii sunt tot din cadrul IML.
In 23 martie 2021 s-a efectuat autopsia mamei mele care a decedat în spital, considerând moarte suspectă. Dosarul penal este pe rol în așteptarea expertizei medico-legale care întârzie să apară. In ceea ce privesc costurile mă gândesc că au fost efectuate de către poliție așa cum mi s-a comunicat . De la medicina legală de Județ , mi s-a spus că analizele de laborator durează 30 zile deoarece sunt trimise la București. De ce durează atât de mult o expertiză ? Sunt 4 luni deja ? Mă gândesc că cineva este responsabil pentru aceasta expertiza ?
Va mulțumesc .
Ultima modificare: Joi, 22 Iulie 2021
AdinaTopala, utilizator
Responsabilitatea este a expertului nominalizat de catre IML sa efectueze expertiza. De regula, IML nu se apuca de expertiza pana nu sunt depusi banii in contul institutiei de catre organul judiciar care a cerut expertiza. De regula, politia nu are bani.
De curiozitate, cereti politiei sa va comunice data si nr. documentului prin care s-au virat banii.
Va mulțumesc din suflet. Sunt de ajutor informațiile dvs. O zi frumoasa va doresc!
Bună ziua Domnul Popa Gheorghe. În urma unui răspuns de la dvs am aflat ca este posibil ca raportul de expertiza sa întârzie deoarece plata nu s-a efectuat la timp ....
Avocatul meu a cerut inspectorului de caz dovada platii autopsiei catre medicina legala . Răspuns a fost ca nu au nici o dovada!!! Spuneti-mi va rog ce s-ar putea face în acest caz ? Va mulțumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 20 Septembrie 2021
AdinaTopala, utilizator

Alte discuții în legătură

Expertiza medico-legala modalitati plata mary6 mary6 La multi ani! Expertiza anatomo-patologica ceruta de autoritati intr-un caz de omor,deoarece intarzie sa apara din cauza neefectuarii prompte a platii de catre ... (vezi toată discuția)
Expertiza iml leonardy44 leonardy44 Buna ziua! care este pretul pentru o expertiza psihiatrica la iml? expertizqa se face cu persoana,nu cea in care persoana nu trebuie sa fie prezenta(doar ... (vezi toată discuția)
Plangere penala jetli jetli Buna ziua! Am depus o plangere penala impotriva unui medic. Nu am primit inca nici un raspuns la acea plangere, insa am primit o adresa, o informare precum ... (vezi toată discuția)