avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pot da in judecata asociatia de proprietari, daca sunt ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pot da in judecata asociatia de proprietari, daca sunt proprietar, ...

Pot da in judecata asociatia de proprietar, daca sunt proprietar, dar nu si membru?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:51, 30 Iulie 2021
Da.
Teoretic aveti dreptul legal daca detineti calitatea de proprietar sa actionati asociatia de proprietari in instanta,depinde foarte mult obiectul actiunii...
sunt atat de multe nereguli ca nici nu stiu de unde sa incep. ca sa ma limitez doar la ultima AG: a fost pus doar un anunt la avizier, nu eram jumatate plus unu, dar s-a trecut peste. nu am votat noii membri ai Comitetului executiv, cenzorul l-a sunat pe un prieten sa-i propuna sa fie vicepresedinte - desi noi am insistat ca aceasta functie nu mai exista - , nu am semnat procesul verbal, nu a existat un raport al cenzorului. in plus, presedintele a lipsit multi ani din tara si ne-a spus senin ca nu e o problema, ca nu a incasat in aceasta perioada indemnizatie, aceasta fiind impartita intre cenzor si unul dintre membrii Comitetului executiv, mutat recent din bloc.
:) puteti face o sesizare la departamenul specializat al primariei pentru un control privind aceste aspecte
dvs oricum nu aveati ce sa alegeti sau semnati,daca va lipseste calitatea de membru al asociatiei
De principiu, ati putea ataca și P-V al.asociatiei dar poate fi destul de complicat.
Trebuie examinata cu mare atenție situatia juridica.

Ar fi bine sa deveniți membru daca vreti judecați.

Alte discuții în legătură

Schimbarea presedintelui si a comitetului executiv Dannna2002 Dannna2002 Comisia de Cenzori a blocului in care locuiesc a constatat nereguli in repartizarea costurilor ce au fost aduse la cunostinta presedintelui si ... (vezi toată discuția)
Demis din comitetul executiv al unei asociatii absentnemotivat absentnemotivat Buna ziua, Azi am fost instiintat telefonic de catre presedinta asociatiei ca voi fi demis din Comitetul executiv pe motiv ca nu imi indeplinesc ... (vezi toată discuția)
In ce conditii poate fi inlocuit un membru al comitetului executiv ... Vali P. Vali P. In ce conditii poate fi inlocuit un membru al comitetului executiv care tocmai a fost ales acum 2 luni? Daca de exemplu si-ar fi dat demisia sau ar fi fost ... (vezi toată discuția)