Buna ziua ! In termenul de 15 zile am depus plangere contraventionala impotriva unui pv de constatare a contraventiei prin care mi se suspenda dreptul de a conduce pentru 30 de zile. Normal, in momentul in care am inregistrat plangerea, pedeapsa a fost amanata. Pe data de 09 iulie s-a dat sentinta si plangerea a fost respinsa cu termen 30 de zile de a face apel. Intrebare: de cand mi se va suspenda dreptul de a conduce deoarece sunt nelamurit. Ma gandesc ca undeva cu data de 10 august nu voi mai avea voie sa conduc, dar nu am primit nicio instiintare clara in acest sens. Multumesc
Daca:
-formulati apel - trebuie sa predați permisul la data la care instanța se pronunță cu privire la respingerea apelului;
-nu formulați apel- trebuie sa predați permisul la data expirării celor 30 zile in care puteați declara apel.
Apelul se declară în 30 zile de la primirea sentinței acasă, prin posta, nu de la data afișării pe portalul instanțelor.
Daca ați primit sentința pe 9 iulie, ultima zi in care puteți conduce e 9 august.
Daca nu declarati apel, nu mai târziu de 30 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei.
Daca declarati apel si se respinge, in termen de 30 de zile de la data pronuntarii.