avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua. Începând cu noiembrie 2020, pentru ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua. Începând cu noiembrie 2020, pentru persoanele din ...

Bună ziua. Începând cu noiembrie 2020, pentru persoanele din anumite comunități exista o reducere a vârstei de pensionare cu 2 ani din cauza poluării. Legea menționează localitatea și 8km in jurul ei. Se referă doar la localitate sau la comuna ? Daca o persoana face parte dintr-un sat vecin cu comuna respectivă este beneficiar al acestei legi?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:28, 11 August 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Raza de 8 Km se calculeaza in functie de pozitia poluatorului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Persoanele care au locuit cel puțin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă din cauza extracției, preparării și arderii cărbunelui sau a șisturilor bituminoase, a extracției și preparării minereurilor de uraniu, a extracției și prelucrării minereurilor feroase și neferoase cu conținut de praf sau de emisii de gaze cu efect de seră, de amoniac și derivate, de cupru, plumb, sulf, azot, fosfor, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, clor, feldspat și siliciu ori de radiații din minereuri radio-active, hidrogen sulfurat, crom trivalent, crom hexavalent, cianuri, de pulberi metalice și/sau de cocs metalurgic, a prelucrării țițeiului sulfuros, desulfurarea benzinei, a țițeiului parafinos și neparafinos, a distilării țițeiului în vederea producerii păcurii și a uleiurilor, respectiv în localitățile Baia Mare, Călărași, Copșa Mică, Drobeta-Turnu Severin, Slatina, Târgu Mureș, Târnăveni, Turnu Măgurele, precum și în localitățile Abrud, Baia de Arieș, Lupșa, Ocoliș, Roșia Montană și Zlatna din județul Alba, Băița din județul Bihor, Bacău și Onești din județul Bacău, Maieru, Rodna și Șanț din județul Bistrița-Năsăud, Crizbav, Feldioara, Victoria și Făgăraș din județul Brașov, Anina, Armeniș, Ciudanovița, Moldova Nouă, Oțelu Roșu și Reșița din județul Caraș-Severin, Aghireșu, Câmpia Turzii, Căpușu Mare, Dej, Iara și Turda din județul Cluj, Năvodari din județul Constanța, Baraolt din județul Covasna, Târgoviște și Titu din județul Dâmbovița, Galați din județul Galați, Brănești, Bâlteni, Bustuchin, Câlnic, Drăgotești, Fărcășești, Ionești, Mătăsari, Motru, Negomir, Plopșoru, Prigoria, Roșia de Amaradia, Rovinari, Urdari și Turceni din județul Gorj, Aninoasa, Baia de Criș, Băița, Brad, Călan, Certeju de Sus, Criscior, Deva, Ghelari, Hunedoara, Lupeni, Orăștie, Petrila, Petroșani, Șoimuș, Teliucu Inferior, Uricani, Vețel, Vulcan din județul Hunedoara, Ciulnița și Slobozia din județul Ialomița, Săvinești din județul Neamț, Brazi și Ploiești din județul Prahova, Broșteni, Crucea, Iacobeni, Ostra, Stulpicani și Vatra Dornei din județul Suceava, Fârdea, Margina, Nădrag și Tomești din județul Timiș, Mina Altân Tepe din județul Tulcea, Berbești și Râmnicu Vâlcea din județul Vâlcea, pe o rază de 8 km în jurul localității în care se află situl contaminat, beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani fără penalizarea prevăzută de lege

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

în baza legii referitor la domiciliul în localitate poluată ... ovidiu1957 ovidiu1957 în baza legii referitor la domiciliul în localitate poluată peste 30 ani ce fel de cerere de pensionare trebuie?am vechime 28 de ani. anticipată sau ... (vezi toată discuția)
Ce condiții trebuie să îndeplinești să beneficiezi de legea ... Mar59Top Mar59Top Ce condiții trebuie să îndeplinești să beneficiezi de legea 207 din 2020,ca și perioadă de vechime în munca? (vezi toată discuția)
Interpretare posibil gresita a legii 207/2020 alind alind Buna ziua! Ne confruntam cu urmatoarea problema: Mama mea se apropie de varsta pensionarii si am mers la casa de pensii pentru a vedea daca poate iesi anul ... (vezi toată discuția)