avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, In cazul in care contractul de munca s-a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, In cazul in care contractul de munca s-a incheiat ...

Buna ziua,
In cazul in care contractul de munca s-a incheiat cu acordul partilor, inteleg ca nu te poti inscrie la somaj.
Intrebare:
1. de ce, din motiv ce am contribuit la fondul de somaj la fel ca orice angajat?
2. acordul partilor, de regula inseamna ca s-au primit niste salarii compensatorii, care au fost taxate in totalitate inclusiv somaj, pensie, asig. medicale. Si atunci de ce sa nu beneficiez macar pe acea perioada (2, 3, 5 luni) de serviciile platite in avans?
E corec si moral?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:56, 21 August 2021
@Cornel Vasile. Exista contributia asiguratorie pentru munca, platita de angajator (2,25%), din care 20% sunt pentru bugetul pentru somaj.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu m-am referit la plata de catre salariat, daca ati fi citit mai bine raspunsul dat. .... 17%, se face venit la Bugetul asigurărilor pentru şomaj, nu 20%.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 August 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim cu acordul partilor la cererea angajatului luiza_omer luiza_omer Buna ziua, Lucrez in actualul loc de munca de 14 ani.CCM prevede plata a 6 salarii compensatorii in cazul incetarii CIM din motive neimputabile salariatului. ... (vezi toată discuția)
Mai pot beneficia de somaj? nico_diana@yahoo.com nico_diana@yahoo.com buna ziua, am trecut dintr-un concediu crestere copil in altul, in timpul celui de al doilea concediu am primit trei salarii compensatorii, dupa care am ... (vezi toată discuția)
Desfintare post AndreRaluca AndreRaluca Buna ziua, As vrea sa stiu parerea dumneavoastra in speta urmatoare : Incepand cu luna martie 2014 pana pe 17 octombrie 2016, am lucrat/lucrez in cadrul ... (vezi toată discuția)