avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reclamatie HR. S a făcut o reclamație, în scris cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reclamatie HR. S a făcut o reclamație, în scris cu nr de ordine, ...

Bună ziua, s a făcut o reclamație, în scris cu nr de ordine, la hr ul unei întreprinderi, confruntarea dintre părți
a avut loc dar nu s a dat nici un răspuns în scris, după cum am înțeles ca este legea, au trecut 3luni de atunci și deși am solicitat pe mail sau am fost personal la hr, nu mi s a dat nimic în scris. As vrea sa mi spuneți care este legea, după care sunt obligați sa mi dea răspunsul în scris, deoarece la insistentele mele m au chemat mâine la hr dar prevăd ca în scris nu mi se va da nimic..... Mutumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: vivi23ro , utilizator 07:36, 18 August 2021
Nu exista text de lege care sa impuna un anumit termen pentru cei din sectorul privat
Dar exista vreo lege sa oblige sa răspundă în scris, la reclamatiile scrise și înregistrate?
Am mentionat mai sus nu exista pentru sectorul privat.
Din primul răspuns eu am înțeles ca nu exista termen de răspuns, nici obligație de a răspunde în scris nu exista? Cum se face dovada ca s a răspuns?
Codul Muncii
Art. 242.]
Regulamentul intern cuprinde cel putin urmatoarele categorii de dispozitii:
....
d) procedura de soluționare pe cale amiabilă a conflictelor individuale de muncă, a cererilor sau a reclamațiilor individuale ale salariaților;
.....
h) modalitatile de aplicare a altor dispozitii legale sau contractuale specifice;
..


Sectorul privat nu are reglementata prin lege procedura de solutionare a petitiilor ... acest lucru trebuie sa fie mentionat in Regulamentul Intern.

Alte discuții în legătură

Referitor la niste sesizari dodorel62 dodorel62 1.Am depus o sesizare la ITM si Casa de pensii si as dori sa-mi spuneti in ce lege e stipulat ca aceste intreprinderi au obligatia sa -mi raspunda la aceste ... (vezi toată discuția)
Doresc un raspuns dodorel62 dodorel62 1.As dori sa stiu daca atunci cand faci o sesizare catre conducerea unei intreprinderi si inregistrezi acea sesizare in cat timp intreprinderea are obligatia ... (vezi toată discuția)
Roi carpaho carpaho Regulamntul de ordine interiara este gresit ca denumire trebuie sa revizuim si sa il redenumim Regulament Intern? Ni s-a facut observatie ca nu suntem in ... (vezi toată discuția)