Tatal meu a decedat in casa in care locuia singur, in Bucuresti, in luna Martie a anului curent. La locatie s-a prezentat Grupa de la Criminalistica care a clarificat ca nu este un caz de patrundere prin efractie sau orice altceva ce ar duce spre aceasta cauza, in schimba a fost concluzionata situatia ca moarte violenta, prin intoxicatie cu monoxid de carbon.
La locatie nu mi s-a inmanat nimic, nici cheile de la masinile aflate in curte, nici cheile de la casa, iar pe usa casei a fost pus sigiliu. Nici pana in momentul de fata nu s-a ridicat sigiliul. Am incercat sa iau legatura cu Politistul de la Criminalistica ce se ocupa de acest caz si mi s-a comunicat ca dureaza, iar un termen nu-mi poate fi dat.
Eu in acest moment nu pot sa inaintez nici in directia de succesiune (fiind unicul fiu), pentru ca toate actele se afla in casa si nici sa am grija de bunurile ce se afla la locatie (casa, masini) pentru ca nu am acces la nimic.
Ce as putea face in acest caz. Nu am niciun drept ca si mostenitor pentru a intra in posesia celor mentionate mai sus? Cam cat poate dura o astfel de speta?
romascanu
Moderator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
În primul rând, ar fi necesar să obțineți un certificat de calitate de moștenitor pe baza actelor de stare civilă pe care le aveți (cum ar fi certificatul dvs. de naștere) și a celorlalte pe care fie le aveți deja (cum ar fi certificatul de deces) fie le puteți obține pe baza acetelor pe care le aveți deja.
Asta ca să nu vă întrebe dom' polițist: da, matale, cine ești? Sau, mai frumos exprimat, să vă puteți justifica o calitate,