Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa pusa sub sigiliu de Criminalistica, de mai bine de 5 luni

Buna ziua,

Tatal meu a decedat in casa in care locuia singur, in Bucuresti, in luna Martie a anului curent. La locatie s-a prezentat Grupa de la Criminalistica care a clarificat ca nu este un caz de patrundere prin efractie sau orice altceva ce ar duce spre aceasta cauza, in schimba a fost concluzionata situatia ca moarte violenta, prin intoxicatie cu monoxid de carbon.
La locatie nu mi s-a inmanat nimic, nici cheile de la masinile aflate in curte, nici cheile de la casa, iar pe usa casei a fost pus sigiliu. Nici pana in momentul de fata nu s-a ridicat sigiliul. Am incercat sa iau legatura cu Politistul de la Criminalistica ce se ocupa de acest caz si mi s-a comunicat ca dureaza, iar un termen nu-mi poate fi dat.

Eu in acest moment nu pot sa inaintez nici in directia de succesiune (fiind unicul fiu), pentru ca toate actele se afla in casa si nici sa am grija de bunurile ce se afla la locatie (casa, masini) pentru ca nu am acces la nimic.

Ce as putea face in acest caz. Nu am niciun drept ca si mostenitor pentru a intra in posesia celor mentionate mai sus? Cam cat poate dura o astfel de speta?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 15:19, 23 August 2021
Cel mai bun sfat: angajati-va un avocat! Trebuia s-o faceti mai demult!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
În primul rând, ar fi necesar să obțineți un certificat de calitate de moștenitor pe baza actelor de stare civilă pe care le aveți (cum ar fi certificatul dvs. de naștere) și a celorlalte pe care fie le aveți deja (cum ar fi certificatul de deces) fie le puteți obține pe baza acetelor pe care le aveți deja.

Asta ca să nu vă întrebe dom' polițist: da, matale, cine ești? Sau, mai frumos exprimat, să vă puteți justifica o calitate,

Apoi, începeți să le trimiteți cereri scrise ...
Dureaza pentru ca este posibil ca sa nu aiba la dosarul cauzei raportul de necropsie de la Medicina Legala. Iar acesta nu puteti urgenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concubinul a furat din apartamentul meu mai multe lucruri, din care unele de valoare. cum se pedepsește acest lucru și ce măsuri pot fi luate împotriva lui? Maricoj75 Maricoj75 Menționez ca am cumpărat un apartament in timp ce stăteam in concubinaj cu prietenul meu.Cum ap era de renovat cheile le ținea doar el ,domnul ce se ocupa ... (vezi toată discuția)
Contract v-c cu uzufruct; uzufructuarul a murit, a fost îngropat de altcineva fără să fiu anunțat Mihaimisha1981 Mihaimisha1981 Acum câțiva ani am cumpărat un apartament de la nașa de botez cu contract v-c cu uzufruct. Pe data de 12 feb ac, nașa a murit, pe data de 14 feb a fost ... (vezi toată discuția)
Apartamentul sigilat de procurori de deasupra mea se inunda mariusblk mariusblk Apartamentul meu cu 3 camere este la etajul 8/8 insa deasupra sunt construite garsoniere ce acopera suprafata bucatariei, baii de servici si a unui dormitor. ... (vezi toată discuția)