avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum se plateste concediul medical de carantina conform ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum se plateste concediul medical de carantina conform noul OU74/2021 ...

Cum se plateste concediul medical de carantina conform noul OU74/2021 , 5 zile de stat si restul de zile cine le plateste ?
Cel mai recent răspuns: Mihail Croitoru , Avocat 10:35, 1 Septembrie 2021
Buna seara,
Raspunsul de la ITM legat de problema : pentru cei care deconteaza medicalul de carantina (a angajatilor plecati din tara in interes personal in zona rosie , a se vedea art 22 OU 74/2021) la Casa de Sanatate platesc angajatul doar cele 5 zile ( recupereaza dupa la casa de sanatate) si atat , restul de zile nu le suporta angajarotul , art de lege nu specifica si acest lucru.
Multumesc !
In nota de fundamentare a ordonantei scrie:
-pentru a se responsabiliza persoanele care se deplasează în interes personal în zone în care există epidemie, risc epidemiologic sau biologic, cu un agent înalt patogen, şi care, la întoarcerea pe teritoriul României, pentru a nu deveni astfel factori de risc pentru persoanele cu care vin în contact, intră în concediu medical pentru carantină, pentru care din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate se suportă indemnizaţiile corelative,

Din punctul meu de vedere cel care trebuie să suporte restul zilelor de concediu medical este angajatul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua as dori sa știu cum se plătesc zilele de carantină ... Alexandrugh Alexandrugh Bună ziua as dori sa știu cum se plătesc zilele de carantină 14 zile Am fost confirmata cu covid 19, angajatorul mia răspuns ca am platite dor 5 zile ... (vezi toată discuția)
Concediu medical covid. bulzanv bulzanv Concediu medical COVID se calculeaza 100% , primele 5 zile calendaristice suportate de ? urmatoarele suportatte de FNUSS multumesc pt raspuns (vezi toată discuția)
Buna ziua, pentru un angajat care se intoarce dintr-o zona rosie, ... iuliana8 iuliana8 Buna ziua, Pentru un angajat care se intoarce dintr-o zona rosie, conform noilor modificari 5 zile va avea concediu medical platit de FNUASS . Dar cum va ... (vezi toată discuția)