avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua, eu am întrat în șomaj pe 7 ianuarie ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua, eu am întrat în șomaj pe 7 ianuarie 2021 , pe ...

Bună ziua, eu am întrat în șomaj pe 7 ianuarie 2021 , pe 8 septembrie am hotărârea de încredințare întrebarea este pot beneficia de concediul de acomodare? Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:10, 7 Septembrie 2021
Adoptatorul sau, opțional, oricare dintre soții familiei adoptatoare, care realizează venituri supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, din activități salariale și asimilate acestora sau, după caz, din activități independente, drepturi de autor ori activități agricole, poate beneficia de un concediu de acomodare cu durata de maximum un an, care include și perioada încredințării copilului în vederea adopției, precum și de o indemnizație lunară.
Deci să înțeleg că eu cu șomaj nu pot beneficia de concediul acomodare deoarece nu este venit impozabil?
In opinia mea, asa cum este mentionat in lege nu beneficiati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna! poate beneficia de concediu de acomodare si implicit de ... Wfl9 Wfl9 Buna! Poate beneficia de concediu de acomodare si implicit de indemnizatie(veniturile fiind din salariu) sotul meu care a infiat-o pe fiica mea( rezultata ... (vezi toată discuția)
In cazul concediului de acomodare, survenit in urma unei adoptii. ... johnnyBB johnnyBB In cazul concediului de acomodare, survenit in urma unei adoptii. In ce conditii se poate imparti concediul intre 2 soti. Poate sa stea un sot 1 an urmand ca ... (vezi toată discuția)