avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua! Proprietarii unui bloc dorim să întocmim ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua! Proprietarii unui bloc dorim să întocmim un tabel ...

Bună ziua! Proprietarii unui bloc dorim să întocmim un tabel nominal, în vederea desprinderii de asociația de proprietari din care facem parte în prezent și alipirea la o altă asociatie. Ținând cont de faptul că avem nevoie de numele tuturor proprietarilor, precum și de seria de buletin/ CNP, ce trebuie să scriem în subsolul tabelului ptr a respecta GDPR? De asemenea, avem voie, ca persoane fizice, să colectam semnăturile vecinilor în acest tabel ?
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 10:45, 8 Septembrie 2021
Nu va trebuie nici un tabel, depuneți fiecare proprietar câte doua cereri, una de a ieși ca membru din asociația veche și a doua de a deveni membru în asociația cealalta. Problema rămâne însă ce părți comune aveți cu asociația la care vreți să migrati? Dacă nu aveți nimic veți rămâne să plătiți tot la vechea asociație, fără a fi membri.
Bună ziua! Nu înțeleg afirmația d-voastră în legătură cu părțile comune. Este vorba despre un singur bloc, privat în totalitate. Nu avem părți comune cu actuala asociație, noi dorim să ne mutăm cu tot ceea ce deținem la o altă asociație.

latka a scris:

Nu va trebuie nici un tabel, depuneți fiecare proprietar câte doua cereri, una de a ieși ca membru din asociația veche și a doua de a deveni membru în asociația cealalta. Problema rămâne însă ce părți comune aveți cu asociația la care vreți să migrati? Dacă nu aveți nimic veți rămâne să plătiți tot la vechea asociație, fără a fi membri.


1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu asociatia la care vreti sa migrati aveti parti comune ? V-am mai intrebat asta o data. Nu puteti intra conform legii 196/2018 in acea asociatie, daca nu aveti parti comune, cu celelalte blocuri, din noua asociatie.
Articolul 11
(1)Asociatia de proprietari este forma juridica de organizare si de reprezentare a intereselor comune ale proprietarilor dintr-un condominiu, cu personalitate juridica, fara scop lucrativ, infiintata in conditiile prezentei legi, care are ca scop administrarea, exploatarea, intretinerea, repararea, reabilitarea si modernizarea proprietatii comune, mentinerea in stare buna a imobilului, respectarea drepturilor si asumarea obligatiilor de catre toti proprietarii.

Art. 2
h)condominiu - imobil format din teren cu una sau mai multe constructii, in care exista cel putin 3 proprietati individuale reprezentate de locuinte si locuinte sau spatii cu alta destinatie, dupa caz, si cote-parti indivize de proprietate comuna;

Art. 3
(3)In sensul art. 2 lit. h), constituie condominiu:
a)cladiri cu mai multe locuinte sau spatii cu alta destinatie in care exista proprietati individuale si proprietati comune; b)cladiri multietajate; un tronson cu una sau mai multe scari din cadrul cladirii multietajate in cazul in care se poate delimita proprietatea comuna;
c)un ansamblu rezidential format din locuinte si/sau constructii cu alta destinatie, amplasate izolat, insiruit sau cuplat, in care exista proprietati comune si proprietati individuale.

In legile mai vechi ale asociatiilor de proprietari nu existau conditii atit de stricte, asa au aparut asociatii mamut cu sute de proprietari, care, in conditiile legii 196/2018 nu s-ar mai putea constitui. Prin urmare nici nu pot "inghiti" alte parti (blocuri) cu care nu au parti comune,

Asociatiile vechi ramin asa cum s-au format atunci, nu mai pot insa sa se modifice, inglobind si alte blocuri.

Cel mai bine va constituiti propria asociatie, conform legii 196/2018.
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 8 Septembrie 2021
latka, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedintele si administratorul asociatiei vulturul -zarnesti, ... profesoara10 profesoara10 Presedintele si administratorul asociatiei Vulturul -Zarnesti, jud. Brasov au decedat.Fiica fostului administrator si cenzorul au influentat membrii asociatiei ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie de proprietari de blocuri izolate cristi.c cristi.c Buna ziua, Vin cu o intrebare legata de infiintarea unei asociatii de proprietari: Suntem un cartier nou de blocuri (ansamblu rezidential), iar pentru ... (vezi toată discuția)
Condominiu sau nu ? johnybravo johnybravo Buna ziua, am o dilema legata de condominiu. Mai exact daca pe un teren sunt construite mai multe case , fiecare fiind proprietate individuala, au un drum de ... (vezi toată discuția)