Bună ziua, ieri am fost anunțată că sunt concediată, motivul nu l am primit dar sincer chiar mă.bucur. ideea este că azi mă anunță că trebuie să stau 14 zile in preaviz, eu nu vreau să mai muncesc o zi pt ei, mă vor umili maxim. Exista posibilitatea sa se renunțe la acest preaviz prin concediere și să pot beneficia de șomaj? Nu vreau să demisionez eu că știu că îmi pierd dreptul la șomaj. Exista o varianta in care sa nu fie obligatoriu sau sa dau o declarație unde sa declar sa nu îmi fie plătite acele zile pt că nu le voi efectua?
Mulțumesc anticipat.
Da, am depus pe data de 16.09 cerea scrisă, după o săptămână în care le .tot scris și nu mi au răspuns. Între timp am făcut și reclamație la ITM, pt neeliberare acte și lichidare.
Cornel Vasile a scris:
Ati depus solicitare scrisa pentru a vi se comunica actele?
Aveau termen de 15 zile lucrătoare de la data solicitării să va elibereze copii ale documentelor existente în dosarul personal, respectiv termen de cel mult 15 zile de la data solicitării să va elibereze un extras din registru, datat și certificat pentru conformitate, sau o adeverință care să ateste activitatea desfășurată de acesta, durata activității, salariul, vechimea în muncă și în specialitate,
In speta, daca ati depus in 16.09 solicitarea atunci sunt inca in termen.
Mulțumesc. Dar decizia de încetare nu se elibera pe loc? Eu daca voiam să mă angajez a doua zi nu puteam deoarece nu aveam acea hartie. Eu nu doresc nici o copie, ci actele in original de încetare.
Legat de faptul că îmi poate pune în plic un act în plus cu diverse acuzații îmi puteți da un răspuns? Și că pe data de 15 trebuia să primesc salariul aferent lunii august și nu am primit nici un ban. Nici zilele din septembrie, nici concediu din 2020 .
Demisie
napoleonul
Buna!
Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie: doresc sa demisionez la zi cu acordul partilor, art.55 lit.b Codul Muncii; dar din cate demisii au fost ... (vezi toată discuția)