avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Contractul educațional
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Contractul educațional

Am o nelamurire , sper sa fie cu putinta sa fiu ajutat.
Fiind început de an școlar, părinții vor primi spre semnare Contractul educațional care, în acest an, va conține noutăți pe care nu ni le dorim. Conform prevederilor Ordinului comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății, Contractul educațional va avea o anexă al cărei text este, aparent, inofensiv, dar care conține la final o prevedere ce permite ca fiul/fiica d-vstră să poată fi supus/ă unor tratamente sau "măsuri profilactice", cu scopul de a se împiedica răspândirea bolilor în colectivitate, fără un acord expres al părinților. Măsurile profilactice pot fi (printre altele) vaccinuri de orice fel. Acordul părintelui este menționat în ultimul paragraf al documentului.

Acea foicica primita de parinti va continte urmatorul text:

MONITORUL OFICIAL AL ROM NIEI, PARTEA I, Nr. 826 bis/30.VIII.2021
În situația în care prelucrarea de date cu caracter personal în scopurile amintite vă afectează drepturile și interesele, ori sunteți interesat de o informare mai amplă legată de aceasta, vă rugăm să vă adresați Responsabilului cu protecția datelor cu caracter personal din cadrul…………………………………., la adresa de e-mail …………….., conform articolului 38 alineat 4 din REGULAMENTUL nr. 679 din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date. Subsemnata/ul __________________________________________, părinte/reprezentant legal al elevei/elevului __________________________________________, născut la data____________, cu domiciliul stabil ______________________________________________________________________, număr de telefon_________________, înscris în clasa ________, am fost informat în legătură cu activitatea cabinetului medical școlar, sunt de acord cu folosirea datelor cu caracter personal în scopuri medicale și îmi exprim acordul cu privire la efectuarea acțiunilor cu caracter profilactic în cabinetul medical școlar (triaj epidemiologic, alte acțiuni de combatere a răspândirii bolilor infecțioase în colectivitate, examen periodic și de bilanț al stării de sănătate a copilului meu, acțiuni de educație pentru sănătate). NUME ȘI PRENUME PĂRINTE SEMNĂTURA

Acum intrebarea mea este , pot fi copilasii vaccinati anti-covid 19 fara instiintarea parintilor in baza acestei foi semnate ?
Ultima modificare: Miercuri, 15 Septembrie 2021
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Buna ziua. ca pensionar, pot deveni ingrijitor informal , daca ... cosmineanugheorghe cosmineanugheorghe Buna ziua. Ca pensionar, pot deveni ingrijitor informal , daca am grija de socrul meu ,bolnav , cu grad de handicap accentuat si alte boli , chiar daca nu am ... (vezi toată discuția)
Informare cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal im82 im82 Vă rog să mă ajutați în a clarifica unele neclarități privind acest document, care nu permite introducerea unei decizii alta decât accordul complet ... (vezi toată discuția)
In cazul in care am avut un accident de munca in luna martie ... Ando888 Ando888 In cazul in care am avut un accident de munca in luna Martie si cei din functie mi-au spus sa nu declar accidentul daca merg la medic. Am avut concediu medica ... (vezi toată discuția)