avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună seara am o întrebare eu nu sunt româncă, dar ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună seara am o întrebare eu nu sunt româncă, dar trăiesc ...

Bună seara am o întrebare eu nu sunt româncă, dar trăiesc în România cu partenerul(roman) avem un copil de un an(născut în România) ... Care are numele lui de familie, Nu mai vreau sa steau cu el vreau sa plec la mine în tara dar nu vrea sa îmi da copilul dar copilul are făcut la mine în tara și certificat de naștere are si locuință eu iau de la mine în țară și prenatal pentru copilul meu chiar nu pot sa plec la mine în tara cu copilul.. Poate sa ma denunțe ca îl am furat copilul... Are el dreptul mai mare decât eu din cauza ca sunt străină?? Ce trebuie sa fac ca să pot ajung acasă cu copilul??
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:11, 17 Septembrie 2021
Trebuie sa va adresati instantei de judecata cu o cerere privind stabilirea domiciliului copilului la dvs si suplinirea consimtamantului tatalui pentru a face pașaport copilului si a calatori cu el.
Procedura este complexa.
Avand in vedere ca sunteti cetatean strain si nu cunoasteti legislatia noastra, contactati un avocat cu care sa colaborati si sa va explice pas cu pas etapele.
Mulțumesc frumos o sa ma interesez
Pașaport la copil am făcut doar, am și acordul lu tata ca să plec cu copilul în străinătate dar dacă îl spun ca plec și nu ma mai întorc îl poate se anuleze, sau sa suna la politie ca îl am furat copilul nu știu ce sa as fii întâmplat dacă plecam din România și nu ma mai întorceam.
Sper sa reușesc mulțumesc frumos
Ultima modificare: Vineri, 17 Septembrie 2021
Andrea04, utilizator
cereti stabilirea locuintei copilului la dvs, acolo unde vreti sa locuiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parinti separati, acord calatorie asaveid asaveid Parintii sunt separati de 5 ani, dar nu au divortat, copilul sta cu mama, aceasta ar dori sa plece in Romania sa isi viziteze parintii, dar sotul nu isi da ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru a pleca in străinătate cu un minor anamaria20210 anamaria20210 Buna ziua! Vreau sa plec in excursie împreuna cu fiul meu minor in afara țării ! Ce acte imi sunt necesare? Menționez ca am de la judecătorie o hotărâre ... (vezi toată discuția)
Bună. am și eu nevoie de niște răspunsuri, am o fetita de ... Mariageoo123 Mariageoo123 Bună. Am și eu nevoie de niște răspunsuri, am o fetita de 2 ani și 3 luni dintr-un concubinaj, vreau sa plec cu fetita în alta țară, și sa o dau la ... (vezi toată discuția)