avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Bursa de valori Am certificatul de acționar mostenit.
Discuție deschisă în Bursa de valori

Am certificatul de acționar mostenit.

Am certificatul de acționar la peco de cînd s-au dat cam 20 de ani cam atunci cred că am luat 60 de lei mai am unul al lui maică-mea care a decedat acuma cîțiva ani. Ce pot face cu ele?
Ultima modificare: Vineri, 17 Septembrie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:30, 17 Septembrie 2021
Trebuie ca la dezbaterea sucesiunii la notariat sa treceti in masa succesorala care va va reveni ca mostenitor si aceste actiuni dar si altele pe care o sa aveti surpriza sa le detina mama la SIF-uri. Sau sa faceti un cetificat de mostenitor suplimetar numai pentru aceste actiuni. Pentru asta trebuie mai intai sa obtineti contra cost de la depozitarul central o fisa cu situatia concreta cu actiunile detinute de titulara la data decesului.
Apoi acel certificat de mostenitor in care apareti dumneavoastra proprietar prin mostenire a acelor actiuni il inregistrati la depozitarul central.
Abia dupa aceea puteti ridica personal cu bletinul dividendele pe ultimii trei ani de la banca BRD din localitatea dumneavoastra pentru actiunile de la OMV Petrom SA, asa cum se numeste acum.
Sau le puteti vinde printr-un broker autorizat dar e recomandat sa le tineti si sa incasati anual dividende pe ele.
Ultima modificare: Vineri, 17 Septembrie 2021
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de acționar peco Ivan camelia 12 Ivan camelia 12 Bună ziua. Am un certificat de acționar Peco Timiș. Cum se poate valorifica? Sau cum se procedează firma fiind preluata de OMV Petrom? Mulțumesc! (vezi toată discuția)
Vanzare certificat de actionar vasile aurel vasile aurel Buna ziua ,am un certificat de actionar de la sc peco drobeta turnu severin ,unde as putea sa ma interesez de el avind 162 de actiuni cumparate de bunicul meu ... (vezi toată discuția)
Am gasit un certificat din 1996 cu actiuni la peco brasov. IulianqpXD IulianqpXD Am gasit un certificat din 1996 cu actiuni la Peco Brasov cu 88 de actiuni,acum ele apartin OMV Petrom. Ce valoare au actiunile? Se pot vinde? In loc ... (vezi toată discuția)