avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nelamurire legata de deschiderea unui dosar in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nelamurire legata de deschiderea unui dosar in instanta legat de un teren

Buna ziua,
Am si eu o nelamurire.
Bunica mea are 2 fete (mama mea si sora mamei mele)
Bunica mea de-asemenea detine un teren la tara iar jumatate din acesta a fost dat matusii mele cadou in urma cu aproape 12 ani (unchiul meu a avut grija ca donatia sa se faca prin act de vanzare cumparare) ajutat fiind de cadastrist.
Problema este urmatoarea.. s-au inteles sa ii dea fix jumatatedin cei 2000 de m insa au prostit-o pe a batrana si au taiat si fata curtii noastre (in acte ei au jumatate din cum am stabilit plus un sfert din partea noastra din fata curtii. In jur de 1150 ei si 850m noi... ), noi oricum am dat gardul inapoi la inceput pentru a le lasa lor cale de acces (care calea de acces totala era de 9.7m iar noua ne.au lasat doar 2.4 metri . Toate utilitatile au fost trase prin partea din fata a curtii noastre care in acte este la ei..
Mama mea a fost plecata in italia si nimeni nu a stiut nimic.. pana recent cand aceasta a venit acasa si s-au uitat pe acte.. am incercat sa o rezolvam amiabil insa matusa mea si-a dat arama pe fata si acum ne santajeaza sa.i dam din terenul nostru in spate exact cand ne da ea in fata inapoi (care se presupunea a fi tot terenul nostru) ai mei nu vor sa faca asta deoarece ei au urmarit si alte chestii (crezand ca bunica mea are 75% din casa si curte si mama mea 25% insa este invers) asteptand ca dupa moartea acesteia sa o despagubim sau sa ne santajeze cu mai mult.

Intrebarea mea este.. putem deschide un dosar in instanta dupa atatia ani? Avem poze la curte.. (cu gardul care este exact cum ar trebui sa fie .. aleea care este intreaga si fata curti.. unde in acte jumatate este a lor..) facturi etc, putem avea castig de cauza? Bunica nu este decedata si este revoltata de ceea ce una din fetele ei a putut sa.i faca exista martori..
Ce ma sfatuiti?
Va multunesc si imi pare rau pentru textul lung am vrut doar sa ma fac inteles
Pot atasa ulterior o poza cu terenul.in acte pentru a va arata cum arata totul
Ultima modificare: Duminică, 19 Septembrie 2021
Rilay, utilizator

Alte discuții în legătură

Mostenire ... imparteli katiac katiac Buna ziua Va rog cu niste sfaturi si raspunsuri Strabunicul meu a murit acum vreo 15 ani.El avea 2 copii pe bunica si inca un baiat(unchi de-al meu de-al ... (vezi toată discuția)
Buna ziua .doresc o elucidare in legatura cu o mostenire dificila ... Fici Fici Buna ziua .Doresc o delucidare in legatura cu o mostenire dificila . Terenul cumparat si esista doar un proces verbal al primariei si casa cu autorizatie... ... (vezi toată discuția)
va rog o opinie calificata elena constanta elena constanta Buna seara, va rog daca se poate as dori o opinie calificata legata de urmatoarea speta : cu ceva ani in urma (aprox 10 ani) bunicii mei au decedat , lasand ... (vezi toată discuția)