avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am cumpărat o casa in indiviziune (cu vecin in curte) ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am cumpărat o casa in indiviziune (cu vecin in curte) După ...

Am cumpărat o casa in indiviziune (cu vecin in curte)
După ce am încheiat toate actele necesare proprietara a început sa ne pună garduri și ne obliga sa ieșim afara din curte ( țin sa mentionez ca este indiviziune! )
Ceea ce înseamnă ca avem dreptul la curte la fel ca și Vecinul. Ne-a tăiat și apa ..căminul de apa se afla pe terenul unde noi nu avem acces.Și nu putem dacă nu ne separam cu adresa sa dispunem de apa potabilă in casa.
Ce este de făcut ?
Se poate rezolva problema ?
Eu am vrut sa cumpăr porțiunea mea de pământ și nu dorește,vrea sa ne facem o alta intrare din strada sa numai intru in curte.
Stam fără apa de mai bine de 3-4 ani.
Este foarte grea situația,nu ma așteptăm la așa ceva.Când am cumpărat părea super amabila ..
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 00:21, 20 Septembrie 2021
Maria Radu a scris:


Ce este de făcut ?
Se poate rezolva problema ?


Trebuie sa apelati la instanta de judecata si se va rezolva problema. Instanta va stabili care sunt cotele fiecaruia din cota de indiviziune astfel incat sa aveti acces la apa si celelalte utilitati.
Cand ati cumparat nu ati cunoscut care este partea care va apartine si ca nu aveti acces la apa? Ce scrie in contractul de v/c?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune nvaceanu nvaceanu Este vorba despre o casa cu doi proprietari. Eu locuiesc in partea de la strada iar vecinul, care este celalalt proprietar trebuie sa treaca prin fata casei ... (vezi toată discuția)
Curte in indiviziune - casa nationalizata ari3l ari3l Buna ziua, Detin o casa nationalizata. Initial a fost o singura casa, dar care ulterior care este impartita intre 3 familii (eu inclusiv). Fiecare familie ... (vezi toată discuția)
Deschidere teren ali77mada ali77mada Buna seara! Stam intr-o curte cu un unchi ( case diferite sunt 2 parcele de teren) iar acesta a decedat anul acesta!Terenul a fost cumparat de unchiul meu ... (vezi toată discuția)