Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua! Am divortat avem un copil minor si bunuri comune: ...

Bună ziua! Am divortat avem un copil minor si bunuri comune: apartament( la care am am avut avans 30%de la părinții mei) un teren intravilan,2 automobile. Cum se împart la un eventual partaj?
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 14:58, 21 Septembrie 2021
Buna ziua,
Bunurile se impart in functie de contributia fiecarui sot la dovandire. Astfel daca dvs. pentru apartament dovediti ca ati primit avans de la parinti de 30% prin care ati fost gratificata numao dvs. plus o contributie la plata ratelor/restului de pret de inca 50%, rezulta ca apartamentul va va apartine in proportie de 80%. In aceste conditii, fie il pastrati dvs si restituiti sotului sulta sa reprezentand contributia acestuia, fie il cedati sotului si acesta va va despagubi cu contravaloarea contributiei dvs. Similar, la fel si pentru alte bunuri.
Întrebarea este dacă nu am documente ptru.cei 30%de la părinți. Pot face acum la notar documentul care sa arate ca am primit acei bani?

Madalina Pascu a scris:

Buna ziua,
Bunurile se impart in functie de contributia fiecarui sot la dovandire. Astfel daca dvs. pentru apartament dovediti ca ati primit avans de la parinti de 30% prin care ati fost gratificata numao dvs. plus o contributie la plata ratelor/restului de pret de inca 50%, rezulta ca apartamentul va va apartine in proportie de 80%. In aceste conditii, fie il pastrati dvs si restituiti sotului sulta sa reprezentand contributia acestuia, fie il cedati sotului si acesta va va despagubi cu contravaloarea contributiei dvs. Similar, la fel si pentru alte bunuri.

Daca nu aveti documente, demonstrati cu alte probe, martori spre exemplu. Nu va ajuta sa incheiati acum un contract notarial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj novam999 novam999 Sunt divortata de 3 ani, cu 2 copii minori(de9, respectiv 11 ani) in intretinere si nu am facut partajul pina la aceatsa data.Casatoria a durat 10 ani si in ... (vezi toată discuția)
Partaj divort Dascalu7 Dascalu7 Buna Ziua, va rog, in cazul unui divort cum se face partajul in cazul cand exista un minor ( 16 ani) in intretinerea unuia din soti, respectiv a mamei. ... (vezi toată discuția)
Divort cu un copil de 2 ani si credit prima casa Florina1986 Florina1986 Buna ziua. Sunt casatorita din 2009, iar din 2010 am un copil. In 2010 am facut un credit prima casa pe o perioada de 20 de ani impreuna cu sotul la care ... (vezi toată discuția)