avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua! Lucrez cu contract de munca pe perioada ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua! Lucrez cu contract de munca pe perioada nedeterminata ...

Bună ziua! Lucrez cu contract de munca pe perioada nedeterminata cu funcția de Store manager pt un magazin cu articole sportive, domeniul Vânzări. La angajare, in urma cu 1 an și 11 luni am întrebat ce se va intampla cu mine după 2 ani (fiind angajata in locul unei doamne care a intrat in concediu de maternitate), iar verbal mi s-a spus sa nu ma îngrijorez, deoarece nu voi fi afectată salarial, chiar dacă, legal, au obligația sa-și reocupe postul angajata aflată in concediu creștere copil. Spuneti-mi va rog dacă au acest drept legal, de a modifica salariul, ocupând de la 1 Noiembrie o funcție inferioară, de asistent manager. Mulțumesc anticipat, Elena Ungureanu.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:16, 24 Septembrie 2021
Cred ca s-a produs o confuzie..
nu eu sunt cea care se reîntoarce, eu am ocupat aceeași poziție (director de magazin), ca fata care se va intoarce din CCC. Problema este ca nu vreau sa îmi modifice salariul și funcția când ea va reveni, dat fiind faptul ca acum 1 an și 11 luni am fost angajata cu CM pe perioada nedeterminata.

Cornel Vasile a scris:

Daca refuzati, probabil va decide concedierea .

Nu mai exista protectie timp de 6 luni de la revenirea din CCC, astfel , imediat la revenire se poate decide concedierea.

Nu este nicio confuzie ... greseala este a angajatorului , intrucat trebuia sa va angajeze pe durata determinata si nu nedeterminata.

In situatia in care veti refuza sa va modifice salariul și funcția când ea va reveni, atunci probabil se va decide concedierea.

Ati mentionat in mesajul anterior
... (reîntoarcerea fostei managere, pe care sunt obligați sa o primească înapoi și din ceea ce stiu, timp de 6 luni nu au voie sa o concedieze). ,,, .


Raspuns : Nu mai exista protectie timp de 6 luni de la revenirea din CCC, astfel , imediat la revenire se poate decide concedierea .
Ultima modificare: Vineri, 24 Septembrie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Raspuns : Nu mai exista protectie timp de 6 luni de la revenirea din CCC, astfel , imediat la revenire se poate decide concedierea .

Va rog , daca pueti sa ma ajutati cu legilstia in acest sens, si eu stiam ca nu exista posibilitatea sa o dau afara 6 luni pe o angajata care revine din concediu crestere copil.
OUG 111/2010`- art.25
(1) Angajatorul are obligația de a aproba concediul pentru creșterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) și la art. 11 alin. (1) lit. a). Perioada de acordare se stabilește de comun acord cu angajatul.
(2) Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul:
a) salariatei/salariatului care se află, după caz, în concediu pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
b) salariatei/salariatului care se află în plata stimulentului de inserție prevăzut la art. 7 alin. (1) și (2);
c) salariatei/salariatului care se află în concediul pentru creșterea copilului prevăzut la art. 11 alin. (1) lit. a).
(3) Prevederile alin. (2) nu se aplică în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condițiile legii, și nici în situațiile prevăzute la art. 90 alin. 2 din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificările și completările ulterioare.
(4) În cazul persoanei îndreptățite care are calitatea de salariat și care se întoarce la activitatea profesională pentru a obține stimulentul de inserție acordat în condițiile art. 7, aceasta are obligația de a anunța, în scris, angajatorul cu cel puțin 30 de zile înainte intenția de reluare a raportului de muncă sau de serviciu.
(5) Este interzis angajatorului să restricționeze accesul salariatei/salariatului la acordarea stimulentului de inserție, dacă aceasta/acesta și-a îndeplinit obligația prevăzută la alin. (4).
- Articolul 25 a fost modificat de Punctul 16, Articolul I din ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 26 din 7 aprilie 2021, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 363 din 08 aprilie 2021 -


Forma anterioara modificarii
art.25
..
(3) Interdicția prevăzută la alin. (2) se extinde, o singură dată, cu 6 luni, după revenirea definitivă a salariatei/salariatului în unitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere intoarcere cic inainte de 1 an miss_mary miss_mary Buna ziua am optat pt CIC de 1 an si o sa ma intorc fie la 11 luni, cum este prevederea legala, fie mai devreme de atat. Am 2 intrebari referitoare la ... (vezi toată discuția)
Restructurare post in concediu de crestere copil Mara1234 Mara1234 Buna ziua, Inainte de a intra in concediu de crestere copil de 1 an, am fost angajata la o firma privata, intr-o pozitie manageriala (desi nu am avut ... (vezi toată discuția)
Concediere revenire cic alina_cecar alina_cecar In momentul de fata ma aflu in ccc si am optat pt perioada de 1 an. Functia pe care o ocup in cadrul firmei este de dir fin, insa in perioada plecarii a fost ... (vezi toată discuția)