avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua. Avem un venit de 1470 lei pt trei ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua. Avem un venit de 1470 lei pt trei persoane, care ...

Bună ziua. Avem un venit de 1470 lei pt trei persoane, care locuiesc la aceiași adresa eu, copilul de 19 ani și copilul minor de 8 ani, adică de 490 /persoana și totuși scoala zice ca cei din Clasele primare nu beneficiază de sprijin financiar prin nici o forma de bursa fie ea sociala sau de studii. Va rog lămuriți ma dacă este asa sau nu conform legii școala zice ca doar din clasa a V a poate beneficia de ajutor. Mulțumesc anticipat pentru răspuns
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:29, 24 Septembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
CRITERII GENERALE din 7 octombrie 2011 de acordare a burselor elevilor din învățământul preuniversitar de stat
art.10
Bursele de studiu se acordă începând cu semestrul al II-lea, pentru elevii aflați în clasele de început ale învățământului gimnazial, liceal sau profesional, respectiv începând cu semestrul I, pentru elevii aflați în celelalte clase ale învățământului gimnazial, liceal sau profesional.


Legea 1/2011
art. 23
(1) Sistemul național de învățământ preuniversitar cuprinde următoarele niveluri:
a) educația timpurie (0-6 ani), formată din nivelul antepreșcolar (0-3 ani) și învățământul preșcolar (3-6 ani), care cuprinde grupa mică, grupa mijlocie și grupa mare;
b) învățământul primar, care cuprinde clasa pregătitoare și clasele I-IV;
c) învățământul secundar, care cuprinde:
(i) învățământul secundar inferior sau gimnazial, care cuprinde clasele V-VIII;
...

In speta, au dreptate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studii medii ? lenuta1968 lenuta1968 Bună ziua, Dacă am absolvit 10 clase + școala profesională de 1 an și jumătate iar după școala profesională am primit certificat de absolvire prin ... (vezi toată discuția)
Studii medii Vrxi Vrxi Dacă am 1o clase puls 2ani de scoala profesională ,se considera studii medii? (vezi toată discuția)
Buna ziua! o persoana cu diploma de absolvire a 12 clase dar ... taran radu taran radu Buna ziua! O persoana cu diploma de absolvire a 12 clase dar fara bacalaureat, pentru incadrarea la un loc de munca se considera cu studii Medii sau ... (vezi toată discuția)