avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Returnare fond de reparatii plătit anterior de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Returnare fond de reparatii plătit anterior de vanzator

Buna ziua!
Suntem in curs de achizitionare a unui apartament, am stabilit detaliile legate de pret, am facut pre-contract si deja este aprobat imprumutul de la banca.
Urmează sa mergem la notar vineri (01.10.2021) pentru acte, desi am stabit detaliile financiare legate de apartament, vanzatorul mi-a spus la Asicuatia de locatari exista pe rol acumularea unui fond obligatoriu pentru fiecare locatar in vedea inlocuirii / repararii acoperisului, pentru care el (vanzatorul) a platit deja o suma pe care doreste ca sa eu sa i-o returnez!
Sincer, nu găsesc normala cererea acestuia, totuși va rog sa ma ajutati cu o lamurire legata de cele precizate. Exista obligatia (legala sau ...morala) ca eu sa ii returnez banii deja platiti pentru acest fond?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: sadrian , utilizator 01:59, 2 Octombrie 2021
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista nici obligatie legala, morala nu vad de ce ar fi, trebuia sa negocieze la pret, daca dorea neaparat banii astia. El nu poate cere acesti bani inapoi de la asociatie. Singurul fond returnabil, prin lege, e cel de rulment.
Doar daca vreti dvs. sa-i dati acesti bani, puteti face gestul.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Septembrie 2021
latka, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si ca sa fie si mai frumos, acum vreo 30 min vanzatorul a fost la asociatia de locatari ca sa scoata acea adeverinta care atesta ca imobilul nu are datorii la intretinere. Acolo, surpriza! Le-a cerut cca. 250 lei - suma obligatorie pentru toti membrii asiciatiei de locatari care vand imobilul! Asta datorita unei "delapidari" vechi de tot ce trebuie acoperita cumva!
Am fost sunat de vqnzator si mi s-a spus ca eu sa platesc acei bani, ca ei nu mai platesc nimic si daca este luata in calcul cgiar varianta anularii înțelegerii.
Avand in vedere ca exista un Ante-contract facut si semnat de ambele parti, sunt acoperit in vreun fel? In sensul ca as putea - legal, face presiuni asupra vanzatorului? Am cheltuit multi bani pana acuma (evaluator, asigurari pentru imobil, nu mai spun xa am pierdut bani la schimbul valutar cand am dat avasul (la 25.000 E, din lei in E ..), exista si varianta (neplacuta dar... asta e!) de ai acționa in instanta pentru neîndeplinirea obligatiei (aceea de a vinde imobilul) ?

Merci


latka a scris:

Nu exista nici obligatie legala, morala nu vad de ce ar fi, trebuia sa negocieze la pret, daca dorea neaparat banii astia. El nu poate cere acesti bani inapoi de la asociatie. Singurul fond returnabil, prin lege, e cel de rulment.
Doar daca vreti dvs. sa-i dati acesti bani, puteti face gestul.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde doar de ce ați prevăzut în antecontract. De obicei se pun niște clauze penalizatoare pentru ambele părți, în caz de razgandire.
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu are temei sa va ceara acea suma, pretul casei trebuia sa contina si acea suma daca voia sa o recupereze.
suma pretinsa de administratie e ilegala, nu prea imi vine sa cred ca i s-a pretins, dar daca asa este, ar trebui reclamati la primarie, asta nu e treaba dvs.
Vanzatorul e obligat sa vina cu hartia pe 1 la notar, daca nu vine, puteti sa ii dati in judecata daca vreti in continuare casa.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc mult!
Un mod cert i s-a cerut, am fost si eu dupa-amiaza asta si am intrebat la asociatie. Ei acolo invoca un Proces verbal semnat de locatari prin care fiecare se angajeaza sa plateasca la vanzarea apartamentului suma de 260 lei. Cam ciudat dar asa este!
DA! Imi doresc mult sa il iau, sa terminam si noi odata cu cautatul, cu stresul, ca si despre asta este vorba.

Numai bine!

Ultima modificare: Joi, 30 Septembrie 2021
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Plata intretinere vitalsmart vitalsmart Buna ziua! Am cumparat un apartament in luna martie si pe 01.03.2018 am semnat actele. Vanzatorul a adus adeverinta de la asociatia de locatari emisa in ... (vezi toată discuția)
Achitare datorii ioanadoljenco ioanadoljenco Buna ziua, In sept 2011 sora mea a achizitionat un apartanemt. La predarea apartamenului fostii proprietarii aveau obligatia sa achite toate datoriile, insa ... (vezi toată discuția)