avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc cu 10 etaje, deasupra ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc cu 10 etaje, deasupra etajului ...

Buna ziua,
Locuiesc intr-un bloc cu 10 etaje, deasupra etajului 10(unde stau eu) exista uscatoria si ceva birouri cred. Ideea este ca am fost inundata de sus de catre presedinta blocului care aerisea caloriferele. Am doi pereti afectati, jumatate de tavan, peretele de pe holul blocului si nu stiu cum sa procedez. Cand a vazut sau auzit ca acea apa vine la noi a fost data pe hol pana la parter.. dar de venit sa vada ce este la mine in casa nu a fost, cu toate ca a fost anuntata si informata. Ce e de facut si cum pot lua masuri?
Ultima modificare: Marți, 12 Octombrie 2021
liviaBCLM, utilizator
Cel mai recent răspuns: adrian-adm. , utilizator 15:01, 20 Octombrie 2021
Dacă are aceste atribuții nu știu sa va răspund. Am înțeles din auzite ca se practica sa fie făcută aceasta procedura de cineva din conducere și nu de o persoana autorizată. O întrebare mai am , dacă nu sunt singura persoana afectată, iar la vecina de lângă mn i s-a întâmplat ceva asemanator, dar aceasta vecina lucrează foarte mult și nu are timp exista posibilitatea ca dansa sa fie și ea despăgubită?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sesizati oficial situatia la asociatia de proprietari,solicitati constitirea unei comisii care sa constate si sa consemneze prejudiciile generate de inundatie
Era de preferat sa detineti asigurare facultativa care sa cuprinda si riscul la inundatie,situatie in care doar chemati asiguratorul care deschidea dosar de dauna constata si evalua prejudicicile va acorda c/v prejudiciu,urmand sa se indrepte cu actiune in regres impotriva presedinteoi de asociatie
In seara asta am fost și discutat cu Presedinta și Administratora . M-au tratat ca și cum noi eram răspunzătorii de daunele produse, pe tot parcursul discuției a avut totul ridicat și ne spunea cum ca ea știe și sa o ascultam. Prima vina este a radetului ca apa la acel furtun a venit cu presiune mult prea mare și nu este vina nimănui din administrație, ca nu trimit ei pe nimeni pt verificare și ca acele cabluri sunt prinse cu niște sârme s.m.d. In cele din urma a zis ca o sa vina sa vadă prejudiciul adus și sa constate daunele și o sa cheme pe cineva din bloc sa îmi repara si o sa facă rost de undeva de la o firma de o chitanța ceva, si pe lângă asta ma lua si peste picior “ce doleanțe mai am?” Plus de asta acești bani intra la fondul de reparații plătiți de toti din bloc
Ca sa nu mai spun ca nici nu vroia sa aibă timp de noi, are altele de făcut… eu am vorbit destul de calm și civilizat, nu am ridicat tonul nici măcar un moment. Și ma trata efectiv cu indiferenta, ca și cum nu era nimeni responsabilil ca acel furtul a fost lăsat nesupravegheat spunându/mi “ ce stau eu noaptea sa îl supraveghez?” A venit sus doar când apa a înaintat de usa și a ajuns probabil la parter sau la etajele inferioare.
Din ce am vorbit cu alți doi administratori, de la alte blocuri, cunoștințe de familie. Aceștia mi-au spus ca da într-adevăr și ei fac aerisirea/ scurgerea sau cum se numește dar acel furtun este asistat in permanenta când se face acest lucru, pt. ca uneori are o curgere lina, dar pot avea și presiunii de aer și poate ieși din țeava de scurgere, nu prea mai știu exact sa explic. Ideea e ca a spus ca vine la ora 20:00 când termina cu încasările dar nu cred ca mai ajunge și mai mult ca sigur a plecat . Dacă pe mine lasă asa și nici nu mai vine eu cum constat și la cine ma mai adresez ? Va rog frumos sa ma ajutați! Nu mi se pare deloc normal sa fie situația lăsată asa, și in cele din urma sa ajung singura sa îmi plătesc reparațiile, chiar dacă nu au o valoare foarte mare

Alte discuții în legătură

Probleme administrator elrobby2002 elrobby2002 Buna seara, doresc sa va prezint o problema pe care o am cu administratorul blocului unde locuiesc. Nu de putine ori am fost inundat de vecinul de deasupra ... (vezi toată discuția)
Despagubire inundatie dana_leea dana_leea Cu ceva timp in urma am avut inundatie.A curs ceva apa la vecinul de sub mine, care a fost despagubit in baza politei de asigurare. Firma de asigurare vrea sa ... (vezi toată discuția)
Inundatii Adyn@ Adyn@ Buna. Acum cateva minute am ajuns acasa si am observat ca vecinul care sta deasupra mea m-a inundat pt a 3 a oara. Am fost si am discutat cu el dar nu ... (vezi toată discuția)