avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cum anulez domiciliul persoanelor inregistrate pe ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cum anulez domiciliul persoanelor inregistrate pe proprietatea ...

Cum anulez domiciliul persoanelor inregistrate pe proprietatea mea?

Am achizitionat un apartament, despre care am descoperit ulterior ca in afara de vechiul proprietar, mai are persoane inregistrate la evidenta populatiei cu domiciliul acolo. Vechiul proprietar, in afara de propria persoana, n-a mai stiut sa-mi spuna pentru cine a facut resedinta acolo.

Am facut o cerere la evidenta populatiei sa-mi spuna cine sunt cei inregistrati cu domiciliu/resedinta, dar singurul raspuns pe care l-am primit a fost ca sunt X persoane in evidenta, dar nu si cine, si au refuzat orice demers care sa-mi elibereze proprietatea de aceasta incarcatura.

Si primesc in continuare: facturi, scrisori de la banci, scrisori de la primarii, amenzi auto, pe diverse nume, deocamdata paleta acestor nume a fost <X, deci tot nu am ajuns nicaieri concret.

Ce pot face ca sa-mi eliberez proprietatea de aceasta incarcatura?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: andreiSRR , utilizator 10:49, 31 Ianuarie 2022
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am clarificat in sfarsit situatia.

M-am dus la Evidenta Populatiei de care apartin (acolo unde-ti schimbi buletinul) si mi s-a spus ca in 2021 s-a dat o lege noua si ca pot obtine ceea ce vreau printr-o simpla cerere adresata lor. Am facut de mana cererea la fata locului si am depus-o.
Mi s-a spus ca vor trimite politia sa verifice daca intr-adevar persoanele reclamate (doar de ei stiute) locuiesc sau nu.

In cele din urma am primit o scrisoare de la Evidenta Populatiei care imi spune ca proprietatea mi-a fost descarcata de aceste sarcini, domiciliul/resedinta persoanelor a fost anulata. Acestor persoane urmand a li se retine actele de identitate care si-au pierdut valabilitatea cu prima ocazie cu care vor fi legitimate de institutiile statului.

Referinte legislative:
OUG 97/2005
art. 62 din Hotararea 295/2021 privind normele de aplicare a OUG 97/2005.

4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunteti insa, sper, constient ca asta nu va opri fluxul de facturi / somatii / amenzi pe numele acelor persoane sa vina la domiciliul dumneavoastra....
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stiu.
Dar acum am o baza legala sa comunic emitentilor acelor facturi/somatii/amenzi realitatea si sa le cer sa inceteze comunicatia si alte pretentii catre adresa mea.

pop_m a scris:

Sunteti insa, sper, constient ca asta nu va opri fluxul de facturi / somatii / amenzi pe numele acelor persoane sa vina la domiciliul dumneavoastra....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adresa de domiciliu BCF BCF Buna ziua Am o nelamurire, sper sa ma puteti ajuta. Sunt divortata de 2 luni. Partaj pe bunurile comune inca nu am facut. Fostul meu sot are trecuta pe ... (vezi toată discuția)
Act vanzare cumparare masina ContSters42601 ContSters42601 Buna seara , Cineva spunea zilele acestea ca in ce priveste vanzarea cumpararea masinilor sa schimbat ceva in legislatie astfel : 1.Vanzatorul anunta scris ... (vezi toată discuția)
Scoatere din evidenta locativa goto goto Buna ziua! Am urmatorea problema. Am cumparat un apartament in 2007 de la o persoana, sa ii zicem M. Inainte de a cumpara apartamentul, acolo au locuit fiica ... (vezi toată discuția)