avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Un cadru militar poate sa dețină o Asociatie Club ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Un cadru militar poate sa dețină o Asociatie Club Sportiv (ONG)?

Un cadru militar poate sa dețină o Asociatie Club Sportiv (ONG) făcând parte din cei trei asociati din conducere,și dacă nu este legal ce instituție din România se ocupa sa spunem de aceasta greșeală sau unde se poate reclama aceasta.
Ultima modificare: Duminică, 17 Octombrie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 21:53, 18 Octombrie 2021
Nu există incompabilitati în acest domeniu cunosc.zeci de ofițeri MAPN,SPP,MAI,care activează în asociatii/,cluburi de arte marțiale de exemplu.
Nu inteleg de unde ideea ca un cadru militar nu ar putea fi membru intr-o asociatie - sportiva, culturala etc. Nu stiu vreo prevedere legala sa interzica asta, nici nu cred ca ar fi legala sau constitutionala asa o prevedere, ca ar restrange nejustificat dreptul constitutional de asociere, care nu este restrans pentru militari. Cel mult li se poate cere sa declare asemenea apartenente si sa solicite acceptul superiorilor daca scopul, obiectivele sau natura organizatiei ar putea parea de natura sa genereze vreun conflict de interese... de ex, fiind Romania membra NATO, daca tocmai se ciondaneste NATO cu OZN-urile lui Verde Imparat, ar fi nepotrivit ca acel cadru militar sa fie membru in Asociatia de Prietenie Romania - Imparatia Verde :-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Club sportiv karateka karateka Buna ziua tuturor! Sunt instructor de Karate si ar trebui sa intru in legalitate. Stie cineva ce forma juridica ar fi util in cazul meu: asociatie ... (vezi toată discuția)
Desfasurare activitate sportiva - forma de organizare kado kado Buna ziua! Sunt instructor de arte martiale si doresc sa desfasor o activitate sportiva, mai precis cursuri de karate pentru copii, printr-o forma de ... (vezi toată discuția)
Ma gandesc sa infiintez un club sportiv fara scop comercial daniel_c daniel_c buna ziua, as avea si eu cateva intrebari legate de subiectul de mai sus...si anume....ce acte imi trebuie pentru a infiinta un club sportiv ( arte ... (vezi toată discuția)