avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pot cere despăgubiri unui prestator de servicii ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pot cere despăgubiri unui prestator de servicii cooptat fără contract?

Pot cere despăgubiri unui prestator de servicii cooptat fără contract?
Un nene ne-a montat un limitator de presiune și a rupt/distrus sigiliul furnizorului de apa. Acesta din urma, sesizând situația, ne-a amendat ("consum clandestin" se numește la ei) și ne-a pus sa plătim și verificarea metrologica a apometrului.
Cel mai recent răspuns: pop_m , utilizator 07:28, 21 Octombrie 2021
Contractul de munca se intocmeste de angajator, nu vine angajatul cu el in buzunar...
Cat despre partea de prestari servicii... nu avea ce serviciu sa va presteze daca nu are PFA/PFI/II.... ( sau poate are si nu ati discutat aceste aspecte...). Cum v-am spus, faceti plangere in instanta daca vreti daune si nu plateste benevol si vedeti cum se rezolva...
ynocentta a scris:
In ce calitate intentionati sa solicitati despagubiri ,ca persoana fizica sau juridica?


In calitate de persoana fizica. Dumnealui tot persoana fizica e, din ce stiu.

Ionut.ion a scris:
Cat despre partea de prestari servicii... nu avea ce serviciu sa va presteze daca nu are PFA/PFI/II... (...) Cum v-am spus, faceti plangere in instanta daca vreti daune


Nu am discutat. Cred ca e un "zilier"... asta cred ca ar fi definitia lui cea mai buna.

As prefera sa nu ma gandesc la instanta fara sa ma documentez inainte. Trebuie sa aflu care e raportul meu fata de acea persoana. Fara un contract scris, poate nu avem nici o conexiune, nu? Doar niste discutii pe WhatsApp, urme ale unor discutii telefoniice si ce au mai vazut vecinii.
Ultima modificare: Marți, 19 Octombrie 2021
veverone, utilizator
veverone a scris:
Inteleg definitiile. Totusi, intrebarea ramane... faptul ca respectiva persoana a lucrat fara sa imi dea un contract ma face pe mine un "angajator" ?

Parca initial era vorba despre despagubiri.
Care este intrebarea pana la urma?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In calitate de persoana fizica nu aveti castig de cauza in eventuala actionare in instanta,pentru silmplul motiv ca nu aveti calitate ,deoarece prestatia a fost executata in baza unui raport juridic incheiat intre executant si beneficiar=
asociatia de proprietari
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
@veverone, nu aveti ce despagubiri sa cereti, in conditiile in care persoana respectiva a lucrat "la negru"
Pe viitor asigurati-va ca aveti un raport contractual intre dumneavoastra si cel care va efectueaza lucrarea - apelati la o firma de specialitate, care sa va emita factura. Da, stiu, e mai scump, dar evitati astfel de probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca sor_ile sor_ile Buna ziua ! Fac contabilitate primara de cateva luni pentru o firma de fast food dar inca nu mi-au facut contract de munca. Intrebarea mea este: daca vine ... (vezi toată discuția)
Munca la negru sau nu? Robert Eckardt Robert Eckardt Buna, Sunt anagajat cu norma intreaga si exista urmatoare situatie o cunostiinta (prieten) isi construieste casa cu firma etc. ideea e ca de comun acord am ... (vezi toată discuția)
Munca la negru Adrian Firut Adrian Firut Daca muncesc 2 zile pe saptamana la o persoana fizica si ma plateste cu 800 de lei pe luna este considerata munca la negru? Daca da ,ce risc am eu si ce ... (vezi toată discuția)