avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara, Am si eu următoarea situatie: Incepand cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara, Am si eu următoarea situatie: Incepand cu data de ...

Buna seara,

Am si eu următoarea situatie:
Incepand cu data de 01.08.2021 a incetat suspendarea contractului pt o angajata care a fost in concediu creștere copil.
Aceasta nu s-a prezentat la.locul de mumca pana in prezent, deși am notificat-o in mai multe rânduri prin posta cu confirmare de primire.
Pe toata perioada aceasta contractul a ramas activ in Revisal , pontandu-o doar in programul de salarizare ca absent nemotivat, program care nu mi-a indicat ca as avea contributii sociale de platit pt persoana respectiva.
Astazi am aflat insa ca angajatorul datoraaza contribuții pt acel angajat daca nu s-a operat in Revisal suspendarea, chiar daca a fost pontat absent nemotivat si s-au transmis declaratiile catre ANAF .
Este adevarat?
In situatia asta mai pot face ceva astfel incat sa nu fiu bun de plata pt un angajat care nu s-a prezentat la.locul de munca?
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 19 Octombrie 2021
Mariafabian, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mariafabian , utilizator 21:28, 20 Octombrie 2021
ANAF-ul are acces la REVISAL, ar trebui sa le explicati ca , suspendarea nu este obligatorie ... Codul muncii prevede la art. 51 alin.(2) faptul ca in situatia absentelor nemotivate ale salariatului contractul individual de munca poate fi suspendat in conditiile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil, contractul individual de munca, precum si prin regulamentul intern.

Vedeti si pct.13
[ link extern ]
Buna dimineata,

Va multumesc frumos pentru raspuns! si acum intrebarea finala :) . datorez contributii sociale pt aceasta angajata pontata in programul de salarizare "absent nemotivat" dar al carei contract a fost activ pe toata aceasta perioada?

Va multumesc inca o data !

Toate cele bune,
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din cate cunosc, se platesc contributii la nivelul unui salariu minim pe perioada in care contractul a fost activ. ... Mai intrebati si un specialist in domeniul fiscal.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara
CAS nu se mai achita din 2019, iar cu privire la CASS se discuta:
[ link extern ]
www.avocatnet.ro/articol_548...
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Absente nemotivate Mateiutza Mateiutza Trebuie făcută decizie pentru înregistrarea in revisal a absențelor nemotivate? (vezi toată discuția)
Demisie Nicoletapostolache Nicoletapostolache Buna seara, am și eu o problema..Vreau să mă mut in alt oraș unde am găsit și loc de muncă doar că actualul șef mă forțează să stau in preaviz ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara cristin20 cristin20 Buna ziua! Pe perioada cercetarii disciplinare prealabile pot suspenda contractul individual de munca? Angajatul nu s-a mai prezentat la munca, ii pot ... (vezi toată discuția)