avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... diurna vs telemunca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

diurna vs telemunca

Buna ziua,


Va rog sa imi spuneti daca pentru un angajat aflat in telemunca se poate acorda diurna si costuri cazare ?Si daca nu se poate, atunci care e varianta pentru a se putea acorda?
Cel mai recent răspuns: ec1konta , utilizator 11:56, 17 Februarie 2023
In opinia mea, va trebui incetata telemunca si apoi trimis in delegatie.
Buna ziua,
Dar daca telesalariatul care primeste ajutorul de pana la 400 lei/luna pentru activitatea de telemunca si e trimis in delegatie (in alt oras) de catre angajator, pentru acele zile de delegatie e corect sa primeasca si diurna si ajutor de telemunca?
Multumesc.
Depinde de prevederile din regulamentul intern.
In regulamentul intern e prevazut ca se acorda ajutor de telemunca atunci cand salariatul este in perioada de telemunca.
Cum toti salariatii firmei de 2 ani sunt in exclusiv in telemunca conform actelor aditionale la cim, nu li se aplica prevederile din Legea 81/2018??

Legea 81/2018
art. 6
(1) Telesalariatul beneficiază de toate drepturile recunoscute prin lege, prin regulamentele interne și contractele colective de muncă aplicabile salariaților care au locul de muncă la sediul sau domiciliul angajatorului.
Se aplica Legea 81/2018

Alte discuții în legătură

Va rog sa-mi spuneti daca un salariat care este in telemunca ... cristina.reff cristina.reff Va rog sa-mi spuneti daca un salariat care este in telemunca si lucreaza din Franta in momentul de fata, poate participa la o conferinta in luna mai la ... (vezi toată discuția)
Buna seara, va rog sa ma lamuriti din lege daca am dreptul sa ... luminita29 luminita29 Buna seara, Va rog sa ma lamuriti din lege daca am dreptul sa acord cazare si diurna unui angajat care este in telemunca. Sunt in contradictii cu acest ... (vezi toată discuția)
Tichete de masă telemuncă Popovici Alina Popovici Alina Daca lucrezi de acasă este normal sa nu primește bonurile de masa? Tu oricum consumi energie electrică . (vezi toată discuția)