avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua. Pentru montajul unui sistem de camere de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua. Pentru montajul unui sistem de camere de supraveghere ...

Bună ziua.
Pentru montajul unui sistem de camere de supraveghere într-o scară de bloc, pe lângă toate demersurile, trebuie semnăturile de la toți locatarii din Asociația de Proprietari, trebuie majoritate sau două treimi?
Mulțumesc anticipat pentru răspuns.
Cel mai recent răspuns: Mihaela Hurdubae , utilizator 12:36, 24 Octombrie 2021
Am văzut că în legea 230 art. 24 alin. 2, scrie că reconvocarea se face în maxim 10 zile iar în legea 196 termenul pentru reconvocarea ședinței este de maxim 15 zile.
Se poate reconvoca ședința a doua zi după ce a avut loc prima? Nu este specificat niciun minim de zile.


nane406 a scris:

Buna seara,

Nu va trebuie semnatura pentru ca asta ar insemna ca montarea sistemului se face pe baza de consimtamant. Consimtamantul poate fi retras oricand, caz in care nu mai puteti prelucra date video ...tocmai pentru ca nu mai aveti consimtamantul persoanelor vizate.

Temeiul legal al prelucrarii este interesul legitim al asociatiei de a proteja bunurile si persoanele. Dar....trebuie facute multe documente, informari, analiza de echilibru, camerele trebuie montate astfel incat sa nu supravegheze nicio usa de apartament, accesul la imagini trebuie sa îndeplinească anumite criterii perioada de retentie a datelor este limitata si prevazuta de lege si multe altele.

Sunt deja cateva Asociatii penalizate, asociatii care au prelucrat datele fara sa respecte cerintele. Sa nu înțelegeți ca nu aveti voie sa instalati sistemul. Aveti acest drept insotit de niste obligatii.

Mihaela Hurdubae a scris:

Bună ziua.
Pentru montajul unui sistem de camere de supraveghere într-o scară de bloc, pe lângă toate demersurile, trebuie semnăturile de la toți locatarii din Asociația de Proprietari, trebuie majoritate sau două treimi?
Mulțumesc anticipat pentru răspuns.





Articolul 6 alineatul (1) litera (e) și articolul 7 litera (f) din Directiva 95/46/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 24 octombrie 1995 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, citite în lumina articolelor 7 și 8 din Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, trebuie interpretate în sensul că nu se opun unor dispoziții naționale care autorizează instituirea unui sistem de supraveghere video precum sistemul în discuție în litigiul principal instalat în părțile comune ale unui imobil cu destinație de locuință, în scopul de a urmări interese legitime care constau în asigurarea pazei și a protecției persoanelor și a bunurilor, fără consimțământul persoanelor vizate, dacă prelucrarea datelor cu caracter personal efectuată prin intermediul sistemului de supraveghere video în cauză îndeplinește condițiile prevăzute la articolul 7 litera (f) menționat, aspect a cărui verificare revine instanței de trimitere.
As fi vrut sa stiu ce anume au incalcat la modul concret acele Asociatii care au fost penalizate. Am citit multe articole, chiar si recomandate aici (pentru care va multumesc) insa este doar specificat la modul general ca au incalcat ceva.
Oricum am inteles ca este voie sa se monteze sistem de camere dar folosirea efectiva a lui este sanctionabila.
Eu nefiind jurist ci informatician poate caut prea mult lucruri concrete si clare.
Chiar multumesc mult celor care au avut bunavointa sa incerce sa ma lamureasca.

CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" a scris:



Sunt deja cateva Asociatii penalizate, asociatii care au prelucrat datele fara sa respecte cerintele. Sa nu înțelegeți ca nu aveti voie sa instalati sistemul. Aveti acest drept insotit de niste obligatii.


Ultima modificare: Duminică, 24 Octombrie 2021
Mihaela Hurdubae, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locuiesc intr-un condominiu care este dotat cu camere de supraveghere ... Victor din Apolodor Victor din Apolodor Locuiesc intr-un condominiu care este dotat cu camere de supraveghere si inregistrare, interioare si exterioare. Un colocatar (coproprietar) solicita ... (vezi toată discuția)
Gdpr: președintele asociației vrea să monteze camere video ca să vadă unde se aruncă gunoiul sau câți chiriași stau în bloc. câte voturi sunt necesare în ag pentru asta? Epuree Epuree La mine in bloc, suntem asociatie de proprietari, 38 apartamente, 2 scari, Bucuresti, sector 2, presedintele vrea sa monteze camere video cu scopul de a vedea ... (vezi toată discuția)
Camere video pe holurile blocului! pot monta camere video pe ... usernew2021 usernew2021 Camere video pe holurile blocului! Pot monta camere video pe holurile blocului la etajele superioare strict pentru siguranta si protectie? Tin sa precizez ... (vezi toată discuția)